×
Menu

Waveboards

Værd at vide

Waveboards til surfing på gaderne

Et waveboard er en form for board, der er designet til at efterligne følelsen af at surfe. Waveboard kaldes også for caster boards eller vigor boards. Derfor har de en helt særlig form og nogle egenskaber, der gør, at de er helt anderledes en skateboards og longboards.

Waveboards byder på en sjov og surf-agtig oplevelse, der gør, at de skiller sig ud i skate-verdenen. Du kan cruise, carve og lave forskellige tricks på et waveboard.

Kendetegn for waveboards

En af det mest genkendelige ting ved at waveboard er, at de ikke har et deck. I stedet er der to deck plates, som er forbundet via en såkaldt torsion-bar. En torsion-bar er en stang, der er lavet af metal, og den spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe fremdrift på waveboardet.

Der er kun to hjul på waveboards, hvor der er 4 på almindelige skateboards. Disse to hjul er monteret på en såkaldt ‘caster’, som de kan dreje 360° omkring i mens de ruller. Derudover er waveboard hjul som regel 76 - 78 mm i diameter, og så er de relativt bløde i sammenligning med skateboard hjul. Da der kun er to hjul på caster boards, har de en tendens til hurtigt at blive slidte - særligt hvis de er meget bløde.

Er et waveboard noget for dig?

Et waveboard kan bruges af folk i alle aldre, og det er en god mulighed for alle, der gerne vil prøve en helt ny disciplin. Din balance og motorik har stor indflydelse på, hvor hurtigt, du kommer til at lære at stå på waveboard. Hvis du allerede har erfaring med at stå på skateboard eller longboard, vil du nok have nemmere ved at lære at stå på waveboard.

Ofte er det let at lære at balancere på de to deck plates, men det er vigtigt, at du skaffer et waveboard i den rette størrelse, da det vil gøre det meget lettere for dig at komme i gang. Husk også at tjekke, om der er angivet en øvre grænse for, hvor meget brugeren af waveboardet må veje.

Hvis du brænder for at komme ud og surfe på asfalten, men har mere lyst til at stå på et board i traditionel skateboard/logboard-stil, kan du tage et kig på vores udvalg af surfskates.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser