×
Menu

BMX sadler og dele

Værd at vide

BMX sadler og relevante dele

I vores kategori med BMX sadler og dele finder du vores udvalg af BMX sadler, BMX saddelpinde og seat clamps. Det vigtigste du skal holde øje med, når du kigger på udstyr i denne kategori er, om de enkelte komponenter er kompatible med hinanden og med det udstyr, du har i forvejen. For eksempel passer et pivotalt sæde kun til en pivotal sadelpind.

Hvordan monterer man en BMX saddel?

Der findes fem forskellige monterinssystemer til BMX sadler: pivotal, combo, rails, tripod og stealth. Disse typer adskiller sig bl.a. fra hinanden fordi de monteres på hver deres måde, når de skal fastgøres på sadelpinden. Montering af sadelpind i sadelrør er derimod den samme uanset typen.

Nogle stel har en integreret seat clamp (aka. sadelrørsklampe), men hvis ikke dit stel har dette, skal du have fat i en. En seat clamp skal løsnes og sættes på sadelrøret før du lader sadelpinden glide ned i sadelrøret. Herefter kan du stramme seat clampen og fastgøre sadelpinden i den ønskede højde. I race BMX findes der også quick release seat clamps, hvor man kan justere sadlens højde uden brug af værktøj.

Du finder den rette sadelpind ved at måle den indre diameter på dit sadelrør - standarden er 25,4 mm, men det er altid værd at tjekke efter. Når du har foretaget dette mål, skal du vælge en sadelpind, der har samme diameter. Hvis sadelpinden og stellet er lavet af aluminium eller stål, er det en god idé at give sadelpinden lidt smørelse, for at undgå at sadelpinden kommer til at sidde fast i sadelrøret.

Hvis du mangler noget værktøj til at arbejde på din sadel, kan du tage et kig i vores udvalg af værktøj til BMX-cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser