×
Menu

Touring Ski

  Filter
Mærker
Længde
Talje
Binding
Køn
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Hvad er touring ski?

Touring ski - også kaldt backcountry ski eller fjeldski - kombinerer discipliner som alpint skiløb, langrend, telemark, randonnee og backcountry. De byder på det bedste fra alle disse discipliner, så du måske kun har behov for ét par ski til at dække dine behov. Touring ski egner sig til avancerede skiløbere, der allerede har et stort kendskab til fjeldets uforudsigelige terræn.

Touring på ski handler om at komme både op og ned af bjergsiderne uden at tage sine ski af. Støvlens hæl kan løftes fra bindingerne, og sålerne er ekstra brede på touring ski. Disse egenskaber er med til at gøre det muligt for dig, at udforske den friske pulversne på fjeldet. Alpine touring ski kan også bruges på de præparerede pister, hvis du har et ønske om det.

Hvordan vælger man touring ski?

Som en tommelfingerregel er touring ski meget lette (ca. 1100-1800g), og de bør være 5-10cm længere end du er høj. Tungere ski passer bedre til at køre ned ad bjergene, da de både giver mere fart og stabilitet, mens det kræver mere energi at komme op ad bakke med dem. Lettere ski er derimod bedre til at klatre op ad bjerget. Hvilken bredde skien skal have på midten afhænger af din erfaring med touring, men den er ofte 82-105mm bred på fjeldski.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til ski touring?

Til alpin ski touring får du brug for specielt udstyr, som kan hjælpe dig op og ned ad bjerget. Det rette udstyr vil sikre, at du kan få så meget som muligt ud af din tid på fjeldet.

Bindingerne har rigtig stor betydning for ski touring. Med bindinger til touring ski er det muligt, at “gå” med skiene på. Du kan løfte hælen, mens dine tæer stadig er fæstet til skien og på den måde bevæge dig fremad. Se vores udvalg af Skibindinger.

Det er også vigtigt, at du vælger de rette skistøvler. Da det er vigtigt, at du kan løfte støvlehælen, så du kan “gå” fremad, er det en fordel med enormt fleksible støvler, der er relativt lette. Vores udvalg af Skistøvler inkluderer nogle støvler, der er specielt designet til backcountry touring.

Feller og skistave er også nødvendigt udstyr til ski touring. Feller forhindrer dig i at glide baglæns, når du vandrer op ad bjerget, og de monteres på skiens sål. Feller til klatring skal have en god balance mellem trækkraft og glideevne, og så skal de helst være lette at montere på skien. I forhold til skistave anbefaler vi, at du bruger justerbare skistave til touring, så du kan forlænge staven, når du klatrer op, og gøre den kortere når du skal ned, eller have to forskellige længder, når du bevæger dig langs bjergsiden.

Da du bevæger dig rundt i den vilde natur er det vigtigt, at du har sikkerhedsudstyr som fx en skihjelm og lavineudstyr. Se vores udvalg af Sikkerhedsudstyr til Skiløb, så du kan udforske fjeldet med ro i sindet.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser