×
Menu

Inliner hjul

  Filter
Mærker
Hjuldiameter
Hjul hårdhed
Kuglelejer
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Sådan vælger man hjul til sine inline rulleskøjter

Inliner-hjul fås i forskellige størrelser, former og hårdheder. For at finde frem til de bedste hjul til dine inline rulleskøjter, skal du tage højde for din stilart, og hvilke omgivelser, du kommer til at skate i.

Vigtige begreber i forhold til inliner-hjul

Størrelse

Hjul til inline rulleskøjter varierer mellem 60 mm (meget små) og 125 mm (store) i diameter. Små hjul er optimale til korte ture eller for eksempel slalom eller hockey, hvor man skal være meget adræt. Hvis du er fan af speed skating eller langdistance skating, så er det en god idé at skaffe nogle store hjul. Med store hjul kan du både tilbagelægge store distancer og komme højt op i fart.

Profil

Inliner-hjulenes profil siger noget om, hvilke egenskaber de har. Profilen afgør, hvor stor en del af hjulet, der rører jorden, når du skater. Et hjul med en bred og flad profil giver bedre fæste og trækkraft, men på de fleste overflader kan man ikke lave slides med dem. Hjul med en rund profil giver god stabilitet, og det er let at dreje på dem, så en rund profil fortrækkes ofte af urbane skatere og freestyle skatere. Hjul med en mere smal og spids profil foretrækkes af speed skatere og langdistance skatere, da de giver mindre friktion og bedre kraftoverførsel.

Durometer

Hjulenes hårdhed defineres ud fra durometer-skalaen, og angives med at tal efterfulgt af et A. Skalaen går fra 0A til 100A. Hjul til inline rulleskøjter er som regel mellem 68A (bløde) og 90A (hårde). Bløde hjul bruges til at opnå ekstra grip, når fart ikke er den højeste prioritet - for eksempel på glatte overflader på indendørs baner. Med bløde hjul ruller man også mere smidigt, så de kan også være en fordel på ujævn asfalt. Hårde hjul byder på mindre friktion og er optimale til urbane rulleskøjteløbere, der ruller på jævne betonunderlag i skateparkerne, samt til rulleskøjteløbere, der har et mål om at nå de højeste hastigheder.

Vil du gerne lære, hvordan man skifter hjulene ud på sine rulleskøjter? Tjek vores guide til hvordan du skifter hjul på dine rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser