×
Menu

Mini BMX Cykler

Værd at vide

En mini BMX minder meget om en almindelig BMX cykel, bortset fra at den er mindre og at den er mere robust at se på. Den almindelige BMX cykel kan bruges til flere forskellige formål, hvorimod en miniBMX hovedsageligt bliver brugt til tricks.

Udviklingen fra BMX til Mini BMX cykel

BMX racing er inspireret af motocross, en form for motorcykelløb, hvor man kører på race baner. Når man kører BMX kører man bare på BMX cykel i stedet for motorcykel. BMX blev populært i starten af 1970’erne i Californien, hvor mange børn netop forsøgte at efterligne motocross, ved at køre på baner med deres cykler. Omkring samme tid udvikledes BMX freestyle scenen, hvor cyklerne blev brugt til tricks. Herudaf er mange andre former for BMX udsprunget, som f.eks. Flatland, Street og Park.

Den sidste nye udvikling indenfor BMX er en Mini BMX cykel. Denne miniature model er som en BMX cykel meget robust og holdbar, derfor er den meget velegnet til ture i skateparken og til tricks.

Hvordan skal jeg bruge min mini BMX?

Robustheden skyldes i høj grad at Mini BMX cyklerne fås med bar og klinge i forkromet stål og at de har brede luft dæk. Dette gør at de kan bruges på mange forskellige underlag og til forskellige formål. Det massive stel og de store dæk er så stærke at cyklen kan holde til samme belastning som en almindelig BMX.

Selvom en mini BMX cykel er lille kan den sagtens bruges af voksne. Mindre børn, der bruger mini BMX kan bruge den til at cykle på og til mindre tricks, mens større børn og voksne kan bruge den til tricks på ramper i skateparker og til freestyle i gaderne. Desuden giver mini BMX også børn en god fornemmelse af hvordan en almindelig BMX fungerer.

En mini BMX kan bruges på mange af de samme måder som et skateboard, et løbehjul og aggressive skates. Hvis du kører street, bruger du de forhindringer, der er rundt omkring i byen. Det kan f.eks. være trapper, gelændere og forhøjninger. Hvis du bedst kan lide at køre i skateparker, benytter du de ramper og forhindringer, der er her.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser