×
Menu

All mountain ski

  Filter
Mærker
Længde
Talje
Køn
Binding
Niveau
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Fordele ved all mountain ski

All mountain ski er, som navnet antyder, en meget alsidig type af ski. All mountain ski henvender sig bredt, fordi de både kan bruges på pisten, i off-piste og i parken.All mountain ski har den fordel, at de kan bruges til flere forskellige discipliner, derfor er de velegnede til alle, der ønsker at variere deres stil og stå på ski i forskellige områder. I stedet for at købe flere forskellige par ski til hver enkelt disciplin, kan du nøjes med et enkelt par, der kan bruges til det meste. Hvis du derimod kun laver tricks eller kører racing, kan du kigge under enten Twintip ski eller Racing ski kategorien, for at få et par ski, der er målrettet et mere specifikt behov.

All mountain ski har generelt en god bredde og et løft i spidsen, der gør dem velegnede til off-piste kørsel. Dog er det ikke mere end at skiene stadigvæk sagtens kan bruges på pisten. Generelt vil det være sådan med allmountain ski, at de lidt smallere ski er ekstra gode på pisten, mens bredere ski er rigtig gode off-piste. Hvis du kører næsten lige meget på piste og off-piste, kan du vælge all mountain ski med medium bredde, da de ofte vil være lige egnede til begge slags kørsel.

De fleste all mountain ski har også en kombineret Camber og Rocker baseline, netop fordi skiene skal have god ydeevne inden for flere forskellige slags discipliner. Enkelte modeller fås dog udelukkende med Camber eller Rocker baseline.

Forskellen på Backcountry ski og All mountain ski

Fordi all mountain ski er så alsidige, indeholder de tit elementer fra flere forskellige typer af ski, som f.eks. backcountry eller twintip ski, der kan bruges til henholdsvis off-piste og parken. Backcountry ski er bredere ski, som gør det lettere at holde sig på overfladen af sneen. Backcountry ski er også kendt som freeride ski eller off-piste ski og er designede til kørsel på uberørt puddersne i off-pisten. Typisk er de 10 cm eller derover i bredden under foden. Nogle af skiene i denne kategori kan også bruges som backcountry ski. Dette vil fremgå af produkt specifikationerne.

Læs om de forskellige typer af all mountain ski, for at finde ud af hvilke typer af skiløb de kan bruges til og hvilken baseline de har.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser