×
Menu

BMX-cykler

Hvad kendetegner BMX-cykler?

BMX-cykler kan kendes på deres tykke dæk og brede styr. BMX-cykler er meget mindre end racercykler og mountainbikes, hvilket både betyder, at de vejer mindre og egner sig bedre til tricks. BMX-cykler blev oprindeligt designet til off-road racing, og derfor er de skabt til at være robuste og holdbare, så de kan holde til aggressiv kørsel.

Forskellige typer BMX-cykler

Der findes mange forskellige discipliner indenfor BMX. BMX race er den mest oprindelige BMX-disciplin. Her kører rytterne så hurtigt de kan mod hinanden, og det foregår på et såkaldt dirt track, hvor der er ramper og hop. Det er en sport med høje hastigheder og masser af vildskab, og cykler til race BMX er bygget specielt til disciplinen.

Freestyle BMX handler om at lave tricks og stunts. Indenfor freestyle findes der forskellige afarter som fx street, trails og flatland. Man kan få mange forskellige typer freestyle cykler, og de er som regel lavet af enten chromoly-stål eller aluminium. 20" hjul er standard, men 16" - 18" hjul kan også bruges af yngre riders.

Hvilken BMX-cykel bør jeg skaffe?

Valget af BMX-cykel bør afhænge af, hvad den skal bruges til. Hvis dit mål er at mestre tricks og hænge ud i skateparken, skal du helt klart have fat i en freestyle BMX. Hvis du er mere konkurrenceorienteret, kan det være, at race BMX er noget for dig. Selvfølgelig er der mange, der dyrker begge discipliner, og der er sammenfald mellem mange af de færdigheder, man lærer i de forskellige discipliner.

Når du har truffet en beslutning omkring, hvilken stilart, du kommer til at bruge cyklen til, bør den næste overvejelse angå cyklens størrelse. Som nævnt er det mest almindeligt at bruge 20" hjul, men man kan få mange forskellige størrelser, der egner sig til forskellige højder og præferencer. For at give dig en mere præcis vejledning i forhold til BMX-størrelser, har vi lavet en størrelsesguide til race og freestyle BMX, som du kan finde på de enkelte produktsider.

Hvis du interesserer dig for BMX, men stadig ikke helt har valgt en stil, kan du tjekke vores guide til køb af BMX og måske blive klogere på, hvilken type BMX, du skal have fat i.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser