×
Menu

BMX Cykler

Hvad er freestyle BMX?

Freestyle BMX er en af de største discipliner inden for BMX. Det er en sport, der handler om kreativitet, originalitet og stil, når man udfører tricks i forskellige omgivelser. Freestyling opstod i Californien i midt 70’erne, da nogle riders begyndte at lave tricks på de samme obstacles (forhindringer) som skaterne. Freestyle BMX bliver både dyrket på konkurrence-plan og på hobby-plan.

Freestyle cykler, også kendt som stunt BMX cykler, er karakteriserede ved at have kraftige stel og små robuste hjul. Cyklerne er kendte for deres robuste og stabile designs, der kan holde til de store belastninger, som er en central del af freestyle BMX.

Forskellige freestyle BMX stilarter

Med årene har freestyle BMX vokset sig større og omfatter i dag en række forskellige stilarter. Selvom de er forskellige, er der ikke nogle faste regler for dem, og der er betydelige overlap mellem dem.

STREET BMX

Street BMX handler om at lave tricks og stunts på gader og urbane områder - præcis ligesom skateboarding og aggressive skating. Når du kører street, bruger du gelændere og kantsten til at grinde og lave stunts.

PARK BMX

Park BMX finder som regel sted i skateparker, og målet er at udføre tricks på obstacles såsom ramper og rails. Park BMX kan finde sted på skateparks, der henvender sig til alle former for skating, men der findes også arenaer, som er bygget specifikt til BMX.

VERT BMX

Her er målet at lave tricks på en vert. En vert er udformet som et halvt rør (deraf navnet half-pipe), og så er den vertikal, eller lodret på den øverste del. Man kører fra den ene side af rampen til den anden og ‘pumper’ for at få så meget luft under cyklen som muligt, så man kan lave forskellige tricks. Vert BMX har ry for at være en af de sværeste discipliner indenfor freestyle BMX.

TRAILS OG DIRT BMX

Denne BMX-disciplin, der også er kendt som dirt jumping, finder sted på dirt tracks. Målet er at hoppe fra en jordrampe til en anden, mens man laver tricks i luften. Når man kører trails, sigter man efter at få et godt flow og at lave avancerede tricks. Når man kører dirt, er ramperne typisk højere, og tricksene er mere vovede, end når man kører trails.

FLATLAND BMX

I flatland BMX kan riders lave tricks og spins på jævnt underlag. Der er hverken ramper eller rails involveret, og flatland regnes ofte for at være den mest kunstneriske form for freestyle. Mange flatland riders dyrker også andre freestyle discipliner ved siden af flatland.

Hvis du er interesseret i at prøve kræfter med nogle af disse freestyle discipliner, kan du starte med at tjekke vores udvalg af freestyle BMX cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser