×
MENU

Nordic skates

  Filter
Sko størrelse

Nordic rulleskøjter er inliners, der er specielt designede til nordic skating.

Hvad er Nordic skating?

Nordic Skating er en kombination af stavgang, langrend og rulleskøjteløb. Når du løber på Nordic skates, bruger du stave for at få ekstra fremdrift og stabilitet. Teknikken er meget ligesom den, der bruges ved langrend. Nordic skates er både til skatere, der ønsker at afprøve nye aktiviteter på inliners og til skiløbere, der også ønsker at træne uden for sæsonen. Hvis du er endnu mere ambitiøs med din træning findes der også rulleski, som er endnu længere og minder endnu mere om langrendsski end Nordic skates. Der er mange fordele ved Nordic skating. Udover at de giver dig mulighed for at stå på rulleskøjter i områder, som normalt ikke er farbare på rulleskøjter, så er Nordic skating også en meget effektiv motionsform.

Fordelene ved Nordic skates

Du kan benytte næsten alle slags inliners til Nordic Skating. Men de Nordic skates som du finder i denne kategori er specielt velegnede, både fordi de har en bremseordning indbygget (for bedre træning) og fordi de har lufthjul og derfor kan benyttes til off-road Nordic skating.

Rulleskøjterne har som regel kun to hjul og støvlen er placeret imellem dem. De har meget store lufthjul, der gør det muligt at køre både on- og offroad. Støvlen er hård og giver god støtte. Desuden har Nordic skates en bremseordning, hvor bremsen går mod hjulet når rulleskøjten skal bremse. Bremseklodsen kan udskiftes.

Når du vælger stave til Nordic Skating, er det vigtigt, at du vælger en stav med den rigtige længde (ikke samme længde som til Nordic Walking).

SkatePro