×
Menu

Skaterhjelme

  Filter
Farver
Mærker
Størrelse
Størrelsesjusterbar
Forrige
Næste
Side 1 ud af 4

Værd at vide

Forskellene på en skaterhjelm og en cykelhjelm

En hjelm er den vigtigste del af dit beskyttelsesudstyr og det første, du skal anskaffe dig, når du begynder at køre på rulleskøjter, cruise mm.

Selvom en skaterhjelm og en cykelhjelm har en del tilfælles, såsom at beskytte hovedet mod skader, er der alligevel nogle vigtige forskelle, som du er nødt til at være opmærksom på, før du køber en slaterhjelm eller en cykelhjelm. Den mest kortfattede måde at beskrive den store forskel på er:

  • En skaterhjelm er lavet til at modtage flere slag mens konventionelle cykelhjelme skal udskiftes efter ét hårdt slag
  • En skaterhjelm er formet til at beskytte baghovedet mens konventionelle cykelhjelme ikke går hele vejen ned i nakken

Disse hjelme har forskellige tests og godkendelser, de skal leve op til, selvom mange skaterhjelme også er blevet godkendt til cykling (inklusiv BMX hjelme). Så hvis du vil have en hjelm til cykling, som ser ud som en skatehjelm, er det en god idé at kigge på certificeringen, inden du køber en hjelm.

Et certifikat, som især ses blandt vores hjelme, er EN 1078, som godkender hjelmen til at kunne bruges til både skating og cykling. Så hvis du står og skal bruge en hjelm til at skate, cykle, til BMX eller trick løbehjul, så gå efter en, med et EN 1078 certifikat.

Hvordan skal min hjelm sidde?

For at opnå den bedst mulige beskyttelse, er det vigtigt at din skatehjelm sidder korrekt. nogle skaterhjelme og cykelhjelme har et justerbart lukkesystem bag på hjelmen, der sikrer, at hjelmen sidder ordentligt på hovedet. Stropperne kan også justeres, så hjelmen kan spændes fast uden at sidde for stramt. Stropperne skal danne et Y lige under dit øre uden at røre øret. Hjelmen sidder rigtigt, når du kan ryste let på hovedet uden at hjelmen bevæger sig.

Alle hjelmene har indlagte skumpuder, både for at gøre hjelmen mere behagelig men også for at give den en endnu bedre pasform. Samtidigt kommer hjelmene med et ventilationssystem, der forhindrer at dit hoved overopheder, når du skater eller cykler.

Hvis du er i tvivl om hvilken hjelm, der passer til dig og dine behov, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser