×
Menu

Pucks Til Ishockey

En puck er standard - Men noget man skal have

Uden en puck, er der ingen kamp. Dette lille stykke gummi skaber alt action på banen og selvom de fås i forskellige designs, er reglerne om hvilken ishockey puck der må anvendes i kampe, ret strikse. Den officielle puck størrelse er 1" (25mm) tyk, 3" (76mm) i diameter og den må veje mellem 156-170g. Hvis du køber en puck som er produceret i andre dimensioner, vil det ikke give mening at træne med den, da du vil spille med en anden størrelse i kampe.

Hvad er inden i en hockey puck?

Materialet som anvendes til en klassisk puck er vulkaniseret gummi. Gummiet har gennemgået en kemisk behandling, som gør gummiet meget resistent overfor slag. Udover vulkaniseret gummi, er der intet inden i pucken. Ingen stål eller sand i midten. Materialets konsistens tilføjer ekstra holdbarhed og levetid til pucken.

Før en hockey match eller træning, bliver pucken som regel frosset, for at reducere chancen for at den hopper på isen.

Hvad skete der med firepucken?

Nogle af jer kan garanteret huske den såkaldte firepuck, som kom frem i starten af 1990erne. Firepucken blev produceret i et anderledes materiale, for at øge synligheden for tilskuerne som fulgte med hjemme i stuen på deres TV.

Levetiden viste sig dog at være ret kort for firepucken, eftersom tilskuerne som fulgte med på TV ikke oplevede den store forskel. Derudover gjorde strukturen af materialet af pucken let hoppede på isen, hvilket gjorde det svære for målmanden at stoppe pucken. Netop derfor var der i denne periode generelt mange flere mål i hockeykampe.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser