×
Menu

Kuglelejer til Inline Rulleskøjter

  Filter
Mærker
Kugleleje præcision
Leje type

Værd at vide

Hvad er kuglelejer til inline rulleskøjter?

Kuglelejer til rulleskøjter er de små runde metalstykker, der passer ind mellem hjulets kerne og boltene, som man monterer hjulet med. Alle inline rulleskøjtehjul er udstyret med to kuglelejer med en spacer i mellem. Kuglelejer består af en stor ydre ring med en mindre ring i midten. I mellem disse ringe ligger der et antal stålkugler. Det er disse små kugler, der gør, at hjulene kan dreje frit på rulleskøjterne. Uden på kuglerne sidder ofte en skærm, 'shields', der forhindrer at skidt trænger ind i kuglelejet.

Valget af nye kuglelejer til inline rulleskøjter

Der er behov for to kuglelejer til hvert hjul på alle typer inline rulleskøjter. Rulleskøjte kuglelejer passer i alle standard hjul, så der er ingen grund til at bekymre sig om størrelsen. Kuglelejernes kvalitet afhænger af en række faktorer - materiale, præcision (ABEC), smørelse og om de er åbne eller lukkede.

Hvis du primært skater udendørs, er lukkede kuglelejer, som er smurt med fedt, det mest oplagte valg. Hvis du står på rulleskøjter indendørs, kan du bruge åbne kuglelejer, der drejer meget hurtigt og er lette at rengøre. Folk, der dyrker speedskating eller langdistance rulleskøjteløb vil sandsynligvis foretrække high-precision kuglelejer, som er smurt med olie. De kører enormt hurtigt og er lette at rengøre, men de bliver let beskadiget af skidt.

Hvornår er det en god idé at skifte kuglelejer i sine inline rulleskøjter?

Almindeligvis holder kuglelejer på rulleskøjter i mellem tolv og otte måneder. Materialer, kvalitet og vedligeholdelse er de vigtigste faktorer i forhold til, hvor længe kuglelejer til inline rulleskøjter holder. Generelt er det en god idé at skifte kuglelejer, hvis hjulene larmer, efter du har rengjort dine kuglelejer. Hvis dine kuglelejer er rustne, er det altid en god idé at skifte dem. Husk at kuglelejer skal rotere frit og uden at larme.

Kunne du tænke dig at lære mere om kuglelejer? Læs vores komplette guide til Køb af kuglelejer.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser