×
Menu

BMX Forgafler

  Filter
Mærker
Hjul offset
Hjuldiameter
Materiale
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Hvad er en BMX forgaffel?

En BMX forgaffel holder forhjulet på plads og har betydning for cyklens styring og balance. Forgaflen er en vigtig del af dit setup, da det er den, der skaber forbindelse mellem frempind og forhjulet. Selvom BMX forgafler laves i mange forskellige materialer, er forgafler til freestyle BMX lavet i holdbart chromoly, så de kan klare at blive brugt til hårde freestyle sessions. Når du er på udkig efter en BMX forgaffel, er det vigtigt, at du tager højde for længden på forgaflens stilk, størrelsen på dropout og offset.

Forgafler i forskellige størrelser

BMX forgafler fås i mange stilarter og former, men de har en række fællestræk. De fleste BMX forgafler er 315mm høje og har en stilk på 160-166mm. Disse mål kan dog variere og have indflydelse på, hvordan det er at køre på din BMX. BMX dropouts - som er de metalstykker, hvor man monterer selve hjulet på forgaflen - fås i mange forskellige former og størrelser.

Hvad betyder offset på en BMX forgaffel?

Offset på en BMX forgaffel er afstanden mellem den akse som forgaflen roterer omkring og forgaflens dropouts, hvor hjulene er monteret. Med andre ord beskriver offset den forskydelse, der kan være mellem forgaflens akse og dropouts - altså, hvor langt fremme hjulet kommer til at sidde. Valget af offset afhænger af, hvad du gerne vil lave på din BMX. Mindre offset betyder hurtigere og mere responsiv styring af forhjulet, som gør det lettere at lave nose manuals og hang fives. Et større offset giver dig en mere stabil cykel og er bedre for riders, der kan lide at køre hurtigt og hoppe højt.

Hvis du gerne vil lave din egen custom BMX cykel, men mangler hjælp til at finde ud af, hvordan delene skal samles, så tag et kig på vores guide til BMX Samling og Vedligeholdelse.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser