×
Menu

Kuglelejer til freeskates

  Filter
Mærker
Kugleleje præcision
Leje type

Værd at vide

Hvad er freeskate kuglelejer?

Kuglelejerne sidder i dine hjul og holdes på plads af en hjulbolt. Kuglelejerne er essentielle for dit setup, fordi de gør, at dine hjul kan rotere. På freeskates kan kuglelejerne gøre en stor forskel i forhold til fart og maksimal overførsel af energi.

Vælg de rette kuglelejer til freeskates

Dit valg af freeskate kuglelejer bør afhænge af en række forskellige faktorer - materiale, præcision (ABEC), skate-stil og niveau.

Børn og begyndere bruger generelt ABEC 3 eller ABEC 5 kuglelejer, mens øvede og avancerede skatere foretrækker ABEC 7 eller ABEC 9. Hvis du er en avanceret skater, der kan lide at hoppe, danse og lave slalom, kan det være, at du vil foretrække keramiske kuglelejer eller Swiss kuglelejer.

Effektiv vedligeholdelse er vejen til at sikre, at kuglejerne holder længe - især, hvis du ofte står på rulleskøjter. Tag et kig på vores guide til at rense og smøre kuglelejer, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man vedligeholder sine kuglelejer.

Spacere til freeskates - små men essentielle komponenter

Selvom de er en af de mindste dele på dit setup, bør du ikke undervurdere dem. Spacerne sidder imellem kuglelejerne, og reducerer press og friktion.

Der er to ting at tage stilling til i forhold til spacere: Størrelse og materiale. Størrelsen er det vigtigste aspekt at tage stilling til, og du kan vælge mellem 6 mm og 8 mm. Du skal dog huske, at dit valg af størrelse bør afhænge af specifikationerne på dine rulleskøjter - nemlig hjulboltenes diameter.

Materialet er op til personlige præferencer. Man kan fx vælge mellem modeller i plastik eller metal, og nogle skatere går bevidst efter aluminium, da det giver en god kombination af lav vægt og holdbarhed.

Hvis du gerne vil vide mere om spacers, har vi lavet en guide til spacers, hvor du finder al den vigtigste information.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser