×
Menu

BMX dæk

  Filter
Farver
Mærker
Hjuldiameter
Dæk bredde
Sammenfoldelig
Dæk Tryk
Forrige
Næste
Side 1 ud af 6

Værd at vide

Hvad er BMX-dæk?

Det er afgørende med et par ordentlige dæk på sin BMX. De helt rigtige dæk kan være med til at give dig selvtilliden til at udvikle dig som rider - uanset om du dyrker freestyle eller race BMX. Til freestyle kan man få dæk i mange forskellige farver og designs, så man kan give sin cykel et flot og unikt look.

Det anbefalede lufttryk er forskelligt fra dæk til dæk. Derfor bør du altid tjekke det anbefalede luftryk på siden af dine dæk eller i produktbeskrivelsen.

Man kan også få foldbare BMX-dæk. Foldbare dæk er lette og ofte er de lavet i super kraftig kevlar. Foldbare dæk er ofte en anelse dyrere end ikke-foldbare dæk.

Hvad kendetegner BMX-dæk?

Udover at dækkene er mindre i diameter, er der også andre særlige kendetegn ved BMX-dæk. Generelt er de bredere end de dæk, man finder på almindelige citybikes, da det giver bedre grip og støddæmpning.

Den største forskel mellem freestyle-dæk og race BMX-dæk er, at dæk til race BMX er lettere, smallere og har et kraftigere dækmønster, der er optimeret til at køre på dirttracks. Dette står i kontrast til freestyle-dæk, som er designet til at være mere smidige, og at maksimere grip på hårde underlag.

Hvilke BMX-dæk bør jeg købe?

Når du vælger BMX-dæk, bør du især tage højde for diameter, bredde og dækmønster. BMX-hjul har som regel en diameter på mellem 12" og 29", men det er uden tvivl 20" hjul, der er mest almindelige indenfor BMX.

Freestyle BMX-dæk kendes ofte på deres bredde, som ligger et sted mellem 1" og 2.5", og det mest almindelige er en bredde på omkring 2". Med brede dæk bliver det lettere at balancere og styre cyklen. Dæk til race-BMX er typisk tyndere for at holde vægten i bund og for at reducere rullemodstanden.

Dækmønstrene er forskellige fra model til model, og det anbefales, at man vælger dækmønster ud fra disciplin og niveau. Et kraftigt mønster giver et godt grip til dirtracks, grusveje og skovstier, mens et mindre kraftigt dækmønster giver mindre rullemodstand på asfalt og beton, samtidig med at de har et grip, der tillader dig trykt at lave tricks og stunts.

Hvis du allerede har skaffet nogle dæk, men mangler hjælp til at montere dem på dine hjul, får du her en videoguide til hvordan du installerer BMX-dæk og slanger.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser