Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Skisokker og termostrømper

  Filter
Mærker
Sko størrelse
Køn

Hvad er det særlige ved skisokker?

Skistrømper, eller termosokker, er designet anderledes en almindelige tennissokker. Skisokkernes vigtigste egenskaber er isoleringsevne, åndbarhed og deres pasform omkring fødderne.

Skistrømper skal være varme og behagelige at have på, men der er nogle forskelle på skisokker til herrer og damer. Da kvinders lægmuskler generelt sidder lavere end mænds lægmuskler, går skistrømper til kvinder ikke lige så langt op som mænds skistrømper. Der findes også nogle tykkere skistrømper i damekategorien, som skal give ekstra komfort.

Skistrømpernes design

Der bruges ekstra polstring på skinnebensområdet for at forhindre at pløsen på dine skistøvler i at irritere skinnebenet - såkaldt "shin bang". Der er også ekstra polstring ved hælen for at opnå en tæt pasform og ved tæerne for at opnå ekstra varme, når det er koldt. De bedste skistrømper er lavet med åndbare stoffer som merinould, polyester eller polyamid. Disse materialer er fugttransporterende, og forhindrer at fugt og sved bygger sig op inde i dine skistøvler.

Tynde skistrømper har vist sig at være de varmeste. Det virker måske underligt, men det tyndere materiale giver mere plads til, at blodet kan flyde rundt om fødderne og hjælpe med at få varmet dem op. High-performance skisokker er ofte ret tynde og de bruges ofte af konkurrerende skiløbere.

Hvor mange par skisokker skal jeg bruge?

Først og fremmest er det en dårlig idé at have to par skisokker på på samme tid. Det kan nemlig mindske blodgennemstrømningen, give ømme punkter på fødderne og betyde, at det er sværere at styre dine ski. Hvis du skal på skiferie i en uge, bør du som minimum have tre par sokker med, men det ville være ideelt med at par sokker til hver dag, du står på ski. Hvis du skifter sokkerne regelmæssigt, vil du lettere kunne undgå ildelugtende skistøvler.

Skisokker kan regnes som undertøj til fødderne, og hvis du leder efter noget til at dække din over- og underkrop, kan du tjekke vores udvalg af Skiundertøj og langeunderbukser.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser