×
Menu

Fæstevoks

  Filter
Mærker
Temperatur
Fluor-indhold

Fæstevoks er beregnet til klassisk langrend

Fæstevoks (eng. kickwax) bruges på traditionelle langrendsski til at skabe fæste på sneen, så langrendsløberen kan skabe fremdrift. En effektiv fæstevoks betyder mere effektivt skiløb. Der findes forskellige former for voks til forskellige temperaturer. Mange voksprodukter til klassisk langrend angiver et temperaturinterval, som de fungerer bedst indenfor. Det er vigtigt, at du har styr på om dine ski skal bruge voks, eller om de er smørefri. Klassiske ski med syntetisk "skind" eller "fiskeskæl" i fæstezonen kræver ikke brug af voks, og derfor er de også mere bekvemme at bruge for begyndere. Skindene kaldes også for feller.

Hvordan smører man fæstezonen på sine langrendsski?

Det er let at smøre fæstezonen på sine langrendsski før man skal en tur ud på sneen. Du applicerer voksen ved at gnide den på fæstezonen. Jo bedre voksen er, des mere effektivt vil du kunne løbe på dine ski. Læg et tyndt lag på ad gangen (3 lag i alt). Efter hvert lag, kan du glatte voksen ud ved hjælp af et egnet stykke sandpapir eller et stykke kork. Når det sidste lag er glat og smidigt, er du færdig.

Der findes også andre former for voks, som du kan bruge på undersiden af dine ski, hvis du gerne vil øge deres performance. Klistervoks bruges i snetyper, der er for glatte til almindelig fæstevoks. Glidevoks påføres på skiene udenfor fæstezonen, og hjælper med at få skiene til at glide smidigt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser