Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Headsets til løbehjul

  Filter
Farver
Mærker
Headset-type
Kompatibel med
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Hvad er et headset til løbehjul?

Headsettet er en essentiel komponent på ethvert trickløbehjul. Headsettet sidder på deckets headtube og sikrer, at forgaflen roterer ordentligt. Alle der står på trickløbehjul ved, at et af de mest populære og grundlæggede tricks er barspin - og headsettet er helt afgørende for, at man kan lave dette trick.

Headset på trickløbehjul har en diameter på 1 ⅛”. Headsets er enten lavet med eller uden gevind, men det mest almindelige er headsets uden gevind. Derudover kan man få integrated og non-integrated headsets. Det er vigtigt, at du kender forskel på de to typer, så du kan være sikker på at skaffe et headset, der er kompatibelt med din forgaffel.

Integrated headset eller non-integrated headset?

Headsets er enten integrerede eller også er de ikke integrerede. Hvis du skal finde ud af, hvilken type headset, du skal bruge, skal du finde ud af hvilken type headtube, der er på dit deck.

Integrated headsets har indbyggede kopper i toppen og bunden, og disse kopper er derfor en “integreret” del af din headtube. Det er rimelig nemt at installere et integreret headset. Integrerede headsets til løbehjul er efterhånden ved at blive standard, men husk at tjekke dit deck, så du er helt sikker.

Headsets der ikke er integrerede kommer med to kopper, der skal presses ind i deckets headtube i henholdsvis toppen og bunden. Det er mere krævende at installere et ikke-integrerede headset. Derudover er nogle non-integrated headsets lavet med gevind, og headsets med gevind kan kun bruges sammen med forgafler, der har gevind.

Kuglelejer og spacere til headsets

Som nævnt placerer man kuglelejer i de to kopper på oversiden og undersiden af deckets headtube. Til det skal man bruge nogle særlige kuglelejer, der kan sikre, at baren roterer smidigt. Ofte regnes kuglelejerne for at være det mest afgørende aspekt, når det kommer til køb af nyt headset.

De fleste headset-pakker har en top cap, en C-ring og nogle har også spacere. Hvis der ikke følger spacere med, kan det være, at du skal overveje at skaffe en headset spacer. Hvis der er et tomrum mellem din clamp og dit headset, kan du bruge en spacer til at fylde det ud og sikre et robust fit.

Vil du gerne vide, hvordan man installerer headset på løbehjul? Så tjek vores video, hvor du kan se, hvordan man monterer et headset.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser