×
Menu

Speed skate hjul

  Filter
Mærker
Diameter
Hjul hårdhed
Kerne materiale

Værd at vide

Hvad er speed skate hjul?

Speed- eller racehjul til rulleskøjter er hjul, der er skabt specielt til de inline skatere, der stiller op til rulleskøjte marathon eller andre konkurrencer. Generelt appellerer de til dem, der gerne vil rulle så hurtigt som muligt.

I sammenligning med almindelige rulleskøjtehjul er inline speed skate hjul som regel større og hårdere. Med en spids profil, der reducerer friktion fra underlaget, byder denne type hjul på mere fart end nogen anden type hjul.

Hvordan vælger man de rette hjul til speed skating?

Først skal du finde ud af, hvad du gerne vil opnå med et sæt nye hjul. Denne type hjul har fire forskellige diametre - 90mm, 100mm, 110mm og 125mm. Jo større diameter, des hurtigere kan du rulle.

90mm inline rulleskøjtehjul anbefales til begyndere og børn, da de er lettere at styre og er mere stabile. 100mm og 110mm inline rulleskøjtehjul giver højere hastigheder og er optimale både for konkurrenter og for dem, der dyrker speed skating på hobbyplan. 125mm hjul bliver brugt af dem, der løber maraton på rulleskøjter, for at nå de højest mulige hastigheder og tilbagelægge de lange distancer så hurtigt som muligt.

Hjul til speed skating vs hjul til inliners

Som nævnt er hjul til speed skating større og hårdere end almindelige rulleskøjtehjul. Inliner hjul har en diameter på mellem 70mm og 90mm, og er blødere, så man har et godt grip på de fleste udendørs underlag. Speed skate hjul er derimod hårdere og skabt til at rulle på indendørs gulve, rulleskøjtehaller og jævne underlag i byen.

Kunne du tænke dig at lære mere om hjul til inliners? Tag et kig på vores guide, der hjælper dig med at forstå de vigtigste begreber om rulleskøjtehjul.

Hvis du leder efter hjul, der er mindre og mere afslappede, så tag et kig på vores inliner hjul og freeskate hjul.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser