×
Menu

Skistave langrend

  Filter
Mærker
Længde

Værd at vide

Skistave langrend - klassisk, skøjte og fjeld

Langrend skistave kan være fremstillet af forskellige typer af materiale. Langrendsstave til begyndere er ofte lavet af aluminium, mens de dyrere skistave til langrend indeholder forskellige mængder af carbon. Fordelen ved langrendsstave med carbon er, at stavene bliver stivere og dermed giver dit glid mere energi. Derudover er langrend skistave af carbon oftest lettere end stave af aluminium.

Længden på langrend skistave. varierer også i forhold til hvilken type langrend man dyrker. Det anbefales at vælge kortere langrendsstave til klassisk langrend, set i forhold til skøjte langrend. Langrendsstave til klassisk langrends skiløb skal være omkring 30 cm kortere end din egen højde, hvor de bør være omkring 15-20 cm kortere til skate langrend.

Hvis du er fjeldskiløber, anbefaler vi at du vælger et sæt skistave med brede trenser. Grunden hertil er ret simpel. Når du udforsker backcountry områder, vil du have at dine stave skal være klar til at møde dybere og ikke præpareret sne, hvor imod små trenser er bedre til præparerede forhold, som vi kender det fra klassisk langrend.

Kurvede langrend skistave for højere fart

En anden ting som du måske bør overveje når du køber langrend skistave, er om du vil have dem lige eller med en kurve. Kurvede langrendsstave er et relativt nyt koncept og i følge producenterne har forsøg vist, at kurvede langrend skistave leverer næsten 20% ekstra fremdrift ved hvert skub.

Exel har som deres kurvede flagskib, X-Curve X-HMC 100 modellen. Dette er sæt high-end langrend skistave, men Exel har også et sæt kurvede langrendsstave til fritids skiløberen, som har et begrænset budget. Hvis dette er tilfældet for dig, så tag et kig på X-Curve X-70 Cross Country.

At prøve high-end langrendsstave er som at smage god vin

Som du måske har lagt mærke til, så varierer langrend skistavene meget i pris. Vi har langrendsstave der kan købes for så lidt som 149 kr., men også stave som koster næsten 20 gange så meget.

En positiv ting ved de mindre dyre stave er, at de oftest er ret holdbare. Aluminiumen gør dem næsten umulige at brække. Ulempen er dog vægten og manglen på fleksibilitet. Stave som koster mellem 149 - 350 kr. er perfekt til skiløbere med lidt eller minimal erfaring.

Når prisen stiger, gør materialets kvalitet det samme. High-end stave er oftest lavet af carbon, hvilket giver bedre kraftoverførsel end standard aluminium stave. High-end stave giver det som nogle beskriver som a beautiful swing eller pendulum action. Nogle beskriver det som at udvikle en smag for dyre vine - Du vil ikke stoppe når du først har prøvet det.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser