×
Menu

Rails og ramper til skateboarding

Hvad er skaterramper?

Skaterramper, eller skateramper, bliver brugt af skateboardere til at lave tricks og at komme op i luften. De mest almindelige former for ramper er launch ramps og kickers. De er lette at transportere og består af en opadgående flade, som enten er bøjet eller helt flad. Denne flade kan man bruge som afsæt for at få luft under boardet.

I skateparkerne ser man også ofte quarter-pipes og half pipes. Quarter pipes kan laves i mange forskellige materialer, alt fra træ til metal, og nærmer sig en 90 graders vinkel. De bliver brugt til at lave tricks på det rør, der sidder på den øverste kant (kaldet copingen) eller i luften. Half-pipes er sædvanligvis lavet i træ og er ofte skaternes favorit rampe.

Hvad er et grind rail?

Et grind rail er et rør eller en smal platform, der ofte bruges af skateboardere til at lave grinds og slides. De kan placeres på jorden og skabe forbindelse mellem mange typer af ramper. Grind rails er lavet af metal og er som regel runde eller firkantede. De fleste grind rails er omkring to meter i længden.

Hvordan bygger man en skate park?

Man kan købe mange af de førnævnte ramper og rails til at bruge derhjemme, så man kan lave sin egen skate park. Nogle af dem skal man selv samle, mens andre er klar til brug. Alternativt kan man selv bygge ramper og rails, hvis man gerne vil have noget at skate på i baghaven. Dette kræver dog lidt erfaring med træ- og metalarbejde.

Er du interesseret i andre skateboard accessories? Tjek vores Skateboard hjul, Skateboard dele eller vores Skateboard værktøj.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser