Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Skins - Langrend

  Filter
Mærker

Få et godt fæste med nye skind/feller på dine langrendsski

Feller - eller skind/skin - bruges på undersiden af langrendsskien for at skabe friktion, så langrendsløberen kan skubbe sig fremad og glide på sporene. Fellerne er lavet af mohair eller nylon, og de er placeret direkte under bindingerne på skienes underside. Denne del af skien kaldes for fæstezonen, da det er den del af skien, hvor der skabes fæste på underlaget, som kan bruges til at skabe fremdrift. Den del af skiene, der rører underlaget frem mod spidsen, kaldes for glidezonen, fordi det er her, at skiene skal være i stand til at glide let henover sneen.

Fæsteskin er kun noget man ser indenfor klassisk langrend og back country langrend. Langrendsløbere, der gør brug af skøjteteknikken, bruger nemlig ikke fæstezonen til at skabe fremdrift.

Feller eller voks til langrendsski?

De to vigtigste metoder til at give langrendsskiene et godt fæste i sneen er feller eller voks. Fish scale er en tredje metode, men de ses langt sjældnere end voks og feller.

Langrendsskind er populære fordi de er enormt nemme at vedligeholde samtidig med, at de præsterer omtrent ligeså godt som voks. Feller i nylon eller mohair fungerer optimalt i varierende sneforhold og temperaturer. De skal blot vaskes fra tid til anden, og når de ikke længere giver et optimalt fæste, kan man skifte dem ud.

På nogle langrendsski er der monteret skins som en integreret del af skiens underside, og der kan også være et integreret system, som gør, at man enormt let kan fastgøre eller fjerne sine feller ved behov.

Langrendsvoks findes i forskellige udgaver, der passer til forskellige vejrforhold. Du bestemmer selv, hvor stor en mængde du vil påføre, og hvornår det er tid til at påføre ny voks. Det at vokse skiene, så du opnår maksimal ydeevne, kræver både tid og kræfter, men når det gøres ordentligt, vil du opleve, at dine ski får et mere solidt fæste og glider bedre. Du kan finde voks til langrendsski og andet tilbehør ved at gå på opdagelse i vores udvalg af langrend voks.

Hvis du vedligeholder dine ski og dine feller, vil dine langrendseventyr blive bedre. Du kan gå på opdagelse i vores udvalg af produkter til vedligeholdelse af langrendsski og blive klogere på, hvordan du kan optimere dine ture på langrendsski.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser