×
Menu

Tandhjul til BMX

  Filter
Farver
Mærker
Antal tænder
Tandhjuls montering
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Hvilken funktion har et tandhjul?

BMX tandhjul er nødvendige for at kunne skabe fremdrift på din BMX cykel. De er en afgørende del af din cykels drivlinje og har indflydelse på, hvordan det føles at køre på den. Tandhjulet er en af de fladeste dele på en BMX cykel, og de fås i mange forskellige farver og stilarter, så du kan give din cykel et personligt præg.

BMX cykel tandhjul er normalt lavet af forskellige variationer af aluminium og stål. Tandhjul i aluminium vejer meget lidt, men er mindre stærke. Tandhjul i stål er stærkere og billigere, men vejer mere. Du bør måske overveje en tandhjulsbeskytter - også kaldet en BMX sprocket guard. Det er især en god idé med en sprocket guard, hvis du har en aggressiv stil og grinder mange rails.

Hvilken størrelse tandhjul er bedst til BMX?

Hvilken størrelse tandhjul du har behov for afhænger af din stil. Størrelsen på BMX tandhjul måles på antallet af tænder. På en freestyle BMX er det mest almindeligt at have mellem 25 og 28 tænder på det forreste tandhjul. Dette kan dog variere fra 16 til 45. De fleste moderne komplette BMX cykler har en gearings-ratio på 25/9.

Ved at øge antallet af tænder på det forreste tandhjul, får vi en højere gearings-ratio. Dette betyder, at man vil have en langsommere acceleration, men at man til gengæld kan nå en højere tophastighed. Race BMX tandhjul har som regel en højere gearings-ratio, så man kan nå en højere hastighed.

Har du brug for flere dele til at nå dit næste mål på BMX? Se vores BMX hjul og BMX pedaler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser