×
Menu

BMX tandhjul

  Filter
Farver
Mærker
Antal tænder
Tandhjuls montering
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Hvilken funktion har et tandhjul?

BMX tandhjul (eng. sprockets) er nødvendige for at kunne skabe fremdrift på en BMX-cykel. De er en afgørende del af din cykels drivetrain, og så har de stor indflydelse på, hvordan det føles at køre på den. Tandhjul fås i mange forskellige farver og stilarter, så du kan give din cykel et personligt præg.

BMX-tandhjul er som regel lavet af forskellige typer af aluminium og stål. Tandhjul i aluminium vejer har en lav vægt, men er mindre holdbare. Tandhjul i stål er stærkere og billigere, men vejer mere. Du bør måske overveje en tandhjulsbeskytter - også kaldet en BMX sprocket guard. Det er især en god idé med en sprocket guard, hvis du har en aggressiv stil og grinder mange rails.

Hvilken størrelse tandhjul er bedst til BMX?

Hvilken størrelse tandhjul du har behov for, afhænger af din stil. Størrelsen på BMX-tandhjul kan måles på antallet af tænder. På en freestyle BMX er det mest almindeligt at have mellem 25 og 28 tænder på det forreste tandhjul. Dette kan dog variere fra 16 til 45. De fleste moderne komplette BMX-cykler har en gearings-ratio på 25/9.

Ved at øge antallet af tænder på det forreste tandhjul, får vi en højere gearings-ratio. Dette betyder, at man vil have en langsommere acceleration, men at man til gengæld kan nå en højere tophastighed. Race BMX tandhjul har som regel flere tænder, og en ratio på 44/16 er det foretrukne valg for mange riders.

Har du brug for andre dele til at udvikle dig på BMX? Se eventuelt vores udvalg af BMX hjul eller BMX pedaler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser