×
Menu

Fjeldskistøvler

Værd at vide

Fjeldskistøvler er skabt til at være varme og komfortable

Fjeldskistøvler til langrend (også kendt som backcountry langrendsstøvler eller BC boots) er skistøvler, som er egnede til forskellige terræner og sneforhold udenfor de præparerede spor, og de kan sammenlignes med vandrestøvler. Da man bruger hele dage på at stå på ski og vandre i denne type støvler, skal de være komfortable, robuste og varme.

Fjeldskistøvler sigter ikke mod at give maksimal kraftoverførsel, men til gengæld har de den robusthed og pålidelighed, der skal til for at kunne klare de lange dage på sneen. Fjeldskistøvler er som regel lavet i læder og har Thinsulate isolering for at holde på varmen. Samtidig har fjeldskistøvler høje støvleskafter så risikoen for at få sne i støvlerne minimeres. Høje støvleskafter giver også rigtig god ankelstøtte.

Fjeldskistøvler passer til backcountry langrendsbindinger

Når du køber et par fjeldskistøvler til langrend, skal du huske at undersøge, om de passer til dine backcountry bindinger (BC bindings). Der er to primære bindingssystemer til fjeldski: NNN BC og 75mm 3-pin toe-system. Disse typer bindinger passer kun til fjeldskistøvler. Du kan finde passende bindinger i vores udvalg af fjeld / langrendsbindinger.

Backcountry langrendstøvler har to forskellige slags såler, som passer til hver sin type binding. Den mest almindelige type sål hægtes på bindingen med en metalstang ligesom klassiske støvler. De passer sammen med NNN BC bindingssystemet. De støvler, der passer til 3-pin-systemet hægtes på bindingen via en forlængelse af skosålens snude, hvor der er 3 huller, som passer til de 3 pins i bindingen. Fjeldskistøvler har en bredere og tykkere metalstang på snuden, og derfor passer de ikke sammen med almindelige langrendsbindinger.

Hvis du er mere til alpin skitouring, kan du med fordel tage et kig på vores Alpin Skistøvler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser