×
Menu

Side-by-side rulleskøjter

  Filter
Farver
Mærker
Sko størrelse
Hjuldiameter

Værd at vide

Side-by-side rulleskøjter - også kendt som retro rulleskøjter

Side-by-side rulleskøjter bliver af mange betragtet som de originale rulleskøjter. De er kendetegnede ved at have to hjul foran og to hjul bagved, placeret parvis som hjulene på et skateboard. Desuden har de en toe stop forrest på støvlen, som også anvendes som bremseklods.

Side-by-side rulleskøjter opfattes for at være de første på markedet og var meget populære, før inliners for alvor slog igennem. Herefter kom en periode, hvor inliners dominerede markedet. Men i de senere år er side-by-side igen blevet meget populære, ikke mindst på grund af deres vintage design. Af samme grund bliver de også kaldt retro rulleskøjter.

Hvorfor vælge man rulleskøjter side-by-side?

Der er noget nostalgisk over side-by-side rulleskøjter. Mange har brugt dem i barndommen og kan derfor også godt lide at bruge dem som voksne – både fordi følelsen af at stå på side-by-side rulleskøjter er velkendt, og fordi en del af modellerne har retromønstre og farver.

På grund af hjulstillingen på retro rulleskøjterne er de meget stabile ved lav fart, og når du står stille. Ofte kan man dog ikke køre helt så hurtigt på dem som med inliners. Nogle side-by-side kan bruges til motions-skating, mens andre er bedre egnede til mindre ture såvel som disko og dans. Vælg rulleskøjter, der kan bruges til det formål, du ønsker.

Nogle side-by side rulleskøjter ligner næsten kunstskøjter med klassisk høj snørestøvle, mens andre har et sneakers-lignende look. Mange retro rulleskøjter har en lav støvle, hvilket giver stor fleksibilitet, men samtidig også mindre støtte. Det gør dem til gengæld mere manøvrebare.

Hvis du leder efter side-by-side rulleskøjter til Derby, så tag et kig på vores Derby rulleskøjter.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på rulleskøjter?

Når du skal vælge størrelsen på dine side-by-side rulleskøjter, er det vigtigt, at du finder nogle, som passer til din fod. Du skal kunne bevæge dine fødder en smule inden i støvlerne. Som en tommelfingerregel, skal der helst være ca. 0,5-1 cm fra tåen til snuden af rulleskøjten. Støvlen skal sidde godt fast, så den følger din fod i hælen, i siderne og over vristen, men den må ikke være for stram. Det skal være en behagelig oplevelse at have rulleskøjten på. Du bør desuden altid læse størrelsesguiden, som du finder på de enkelte produktsider.

Historie - de første rulleskøjter side-by-side

Mange forældre og bedsteforældre husker sikkert de gamle side-by-side rulleskøjter, som man kunne spænde på sine sko. Denne type retro rulleskøjter er ikke nogen ny opfindelse, men kan dateres tilbage til omkring år 1860, hvor rulleskøjter med fire hjul i par blev opfundet. På trods af at inliners i starten af samme århundrede netop var blevet patenteret, steg side-by-side så meget i popularitet, at de overtog rulleskøjtemarkedet helt op til 1980’erne, hvor de inliners, vi kender fra i dag, blev udviklet og hurtigt blev populære.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge side-by-side rulleskøjter eller inliners, så læs vores guide til Køb af rulleskøjter. Her kan du få svar på de fleste spørgsmål.

Har du stadig spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, som står klar til at hjælpe dig.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser