MENU
Rulleskøjter
Værd at vide
Filter
 Pris
 Mærker
 Sko størrelse Hjul Diameter
 Plademateriale
 Støvle type

Side-by-side rulleskøjter

Filter »

Side-by-side Rulleskøjter - også kendt som Quad-skates

Side by side rulleskøjter bliver af mange betragtet som de originale rulleskøjter. De er kendetegnede ved at have to hjul foran og to hjul bagved, placeret som hjulene på et skateboard. Desuden har de en bremseklods forrest på støvlen. Rulleskøjter med side by side var meget populære før inliners for alvor slog igennem. Herefter kom en periode, hvor inliners dominerede markedet. Men i de senere år er side by side igen blevet meget populære, ikke mindst på grund af deres vintage design. Af samme grund bliver de også kaldt retro rulleskøjter.

Mange forældre og bedsteforældre husker sikkert de gamle side-by-side rulleskøjter man kunne spænde på sine sko, og de er heller ikke nogen ny opfindelse. Denne type retro rulleskøjter kan dateres tilbage til slutningen af 1700-tallet. Der har siden været forsøg på at genopfinde den traditionelle retro rulleskøjter, bl.a. med Powerslides "Blade-and-walk", der ligner en almindelig inline rulleskøjte, men som består af en sko i en skal.

Hvorfor vælge rulleskøjter med side-by-side?

Der er noget nostalgisk over side by side rulleskøjter. Mange har brugt dem i barndommen og kan derfor også godt lide at bruge dem som voksne. Både fordi følelsen af at stå på side by side rulleskøjter er velkendt og fordi en del af modellerne har retro mønstre og farver.

På grund af hjulstillingen på retro rulleskøjterne er de meget stabile ved lav fart og når du står stille. Ofte kan man dog ikke køre helt så hurtigt på dem som på inliners. Nogle side by side rulleskøjter kan bruges til motions skating, mens andre er bedre egnede til mindre ture. Vælg rulleskøjter der kan bruges til det formål, du ønsker.

Nogle side by side rulleskøjter ligner næsten kunst skøjter med klassisk høj snørestøvle, mens andre har et sneakers-lignende look. Mange retro rulleskøjter har en lav støvle, og andre er designede som sko, hvilket giver langt større fleksibilitet end den, man får ved de fleste inliners. Til gengæld opnår man ikke den samme grad af støtte.

Hvis du leder efter side by side rulleskøjter til Derby, skal du lede i kategorien af samme navn.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge størrelsen på dine side by side rulleskøjter, er det vigtigt, at du finder en skøjte, som passer til din fod. Du skal kunne bevæge dine fødder en smule inden i støvlerne. Som en tommelfingerregel, skal der helst være ca. 0,5-1 cm fra tåen til snuden af rulleskøjten. Støvlen skal sidde godt fast, så den følger din fod i hælen, i siderne og over vristen. Derudover skal det være en behagelig oplevelse at have rulleskøjten på.

Er du i tvivl, om du skal vælge side by side rulleskøjter eller inliners, så læs vores guide til køb af rulleskøjter. Her kan du få svar på de fleste spørgsmål, og skulle du stadig være i tvivl, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice som gerne svarer på spørgsmål om side by side rulleskøjter.

Vi er e-mærket