×
Menu

BMX Stel

  Filter
Farver
Mærker
Størrelse
Baggaffel-længde (Slammed)
Baggaffel længde (Center)
Stel standover højde
BMX disciplin
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

En afgørende BMX del

BMX freestyle-stel er den største og dyreste af BMX-delene, men den er meget vigtigt for din kørestil og for din udvikling som en BMX-rider. Når du skal finde det rigtige BMX freestyle-stel, til din BMX freestyle cykel, er størrelsen egentlig stort set baseret på personlige præferencer. Der er et par tips, der kan hjælpe dig, hvis du er nybegynder og ikke har fået erfaring nok til at få dannet et overblik om stelstørrelsen til din BMX freestyle cykel.

En tommelfingerregel er, at en kortere toptube-længde på et BMX freestyle-stel svarer til en mere responsiv BMX freestyle cykel, mens et længere toptube giver en BMX der er lettere at kontrollere.

Skal vinklen på mit headtube være stejlt eller fladt?

Viklen på toptuben spiller også en stor rolle i BMX freestyle cykelens responsivitet. En stejl vinkel på headtuben, giver en kortere akselafstand, dette kan gøre turns skarpere. En masse park- og street-riders foretrækker en stejl vinkel på headtuben. Den fladere vinkel er normalt foretrukket af trail riders, fordi den giver bedre kontrol ved høj hastighed.

Hvad med kæde længde?

Når man taler om BMX freestyle-stellets reaktivitet, er kædelængden (den bagerste ende af BMX-stellet) en stor faktor. Kædelængden varierer typisk fra 12 til 14 tommer afhængigt af stellet. De fleste trail riders foretrækker en længere bagende, da den gør det lettere at styre. Park / street riders foretrækker ofte en kortere bag ende for at give dem en mere agil cykel til hurtige spins og skarpe sving.

For at opsummere snakken om toptube, headtube og kæde: Hvis du er park eller street rider, vil du sandsynligvis have et stel med et kort toptube, en stejl vinkel på headtuben0 og en ret kort bagende. Hvis du er trail rider, vil du nok bare have det modsatte, men igen - det handler primært om din personlige præference.

Hi-ten stål vs. Chromoly

Materialet i BMX-stel til freestyle BMX-cykler er typisk hi-ten stål eller en kombination af chromoly og hi-ten stål. Disse materialer er tunge, men samtidig er de ekstremt holdbare, hvilket er en fordel, når du udfører stunts og tricks.

De fleste freestyle BMX-stel fremstilles i hi-ten stålrør. For at give hi-ten stålen mere hårdhed, tilføjer producenter i nogle tilfælde chromoly. Freestyle BMX-stel materialet vil blive angivet i specifikationerne. Stel med chromoly kaldes chromoly, andre bliver kaldt hi-ten.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser