×
Menu

BMX pegs

  Filter
Mærker
Aksel diameter
Peg længde
Materiale
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Hvad bruges BMX pegs til?

BMX pegs, eller freestyle pegs, er essentielt gear for enhver rider, der kan lide at udforske forskellige tricks. Pegs monteres på hjulboltene, og dermed kan der være op til 4 pegs på en cykel. Pegs bruges til en lang række tricks - eksempelvis de fleste grind-tricks og mange flatland tricks - derfor er pegs også uløseligt forbundet med freestyle BMX. Når du køber pegs, kan du vælge mellem forskellige materialer og størrelser - og ikke mindst pegs, der passer til forskellige hjulbolte.

Selvom de fleste BMX pegs er designet til at passe til standard 10 mm hjulbolte forrest og 14 mm hjulbolte bagerst, er det altid en god idé, at være sikker på, at man vælger pegs til hjulbolte i den rette størrelse.

Metal pegs eller plastik pegs?

Der er fordele ved både metal pegs og plastik pegs, og den vigtigste ting at tage højde for i den henseende er, hvad de skal bruges til. Pegs i stål er holdbare og kan klare at blive mishandlet en hel del, og derfor er det en god idé at vælge metal pegs, hvis du kører street. Når man taler om plastik pegs, refererer man ofte til pegs med sleeves, der er lavet i plastik, men der findes enkelte modeller, som er lavet i 100% plastik. Denne form for pegs er lette, prisvenlige og nemme at skifte, men samtidig er de heller ikke ligeså holdbare som pegs i metal.

Hvordan pegs monteres og tages af

Det er en relativt simpel proces at montere og afmontere pegs. Du får dog brug for en topnøgle med forlænger på og en unbrakonøgle. Først skal du fjerne spændeskiven og hjulbolten. Dernæst skal du placere din peg på hjulbolten og føre bolten gennem peg'en og skrue den fast. Når du skal fjerne en peg, følger du bare proceduren i omvendt rækkefølge.

Det er en god idé, at rotere sine pegs en gang i mellem, da det vil forøge deres levetid, hvis man undgår at grinde på det samme sted hver eneste gang. Hvis du leder efter nogle sleeves til dine pegs, kan du tjekke vores udvalg af BMX peg sleeves.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser