×
Menu

BMX

Værd at vide

Hvad er BMX?

BMX er en forkortelse for bicycle motocross, og det er en cykeldisciplin, der kan dyrkes på alle alderstrin og på alle færdighedsniveauer. Siden sporten opstod har den udviklet sig enormt meget, og i dag ser man BMX-cykler verden over. BMX er en actionsport for alle - ikke kun børn og teenagere. Som mange andre actionsportsgrene er BMX blevet mere end bare en sport - det er også en livsstil og en kultur.

Hvem opfandt BMX-cyklen?

BMX blev udviklet i 1970'erne i Californien som en mere prisvenlig og tilgængelig udgave af motocross. Sporten opnåede hurtigt stor popularitet i USA før den blev spredt til resten af verden. Sporten blev ikke opfundet af en enkelt person, men pioneerne Bob Haro og Scot Alexander Breithaupt var begge centrale personer i forbindelse med udviklingen af BMX.

Opgrader dit setup

En af de fantastiske ting ved BMX er, at du har friheden til at modificere og opgradere dit setup. Næsten alle dele på din cykel kan skiftes ud, og hvis du har selvtilliden til det, kan du bygge en helt ny cykel fra bunden. Bare sørg for, at du har det rette BMX-værktøj før du går i gang.

Hos SkatePro har vi valgt at inddele vores BMX-dele i kategorier, der er baseret på den rolle delene spiller på cyklen. For eksempel finder du en kategori med BMX styr og dele, hvor du finder alle de dele, der har med styringen af din cykel at gøre - inklusiv styr, forgafler og frempinde. På samme måde finder du i kategorien drivetrain alle de dele, der bruges til at drive cyklen fremad som fx kæder, tandhjul, kranke og pedaler.

På vores side med guides kan du finde en masse videoer, der viser, hvordan man monterer forskellige dele på sin BMX. Selvfølgelig kan du altid kontakte os, eller en lokal ekspert, hvis du har spørgsmål omkring montering og kompatibilitet af dele til BMX-cykler. Better safe than sorry!

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser