×
MENU

Vedligeholdelse af ski

  Filter
Mærker

God vedligeholdelse af ski vil forbedre holdbarheden

For de fleste er det en no-brainer, at en hyppig brug af ski-voks og regelmæssig vedligeholdelse af dine ski holder dem i god stand og dermed forlænger deres levetid. Her hos SkatePro er vi meget opmærksomme på det faktum, og derfor finder du et bredt udvalg af forskellige ski vedligeholdelses- og ski rengøringsprodukter.

Som et gammelt ordsprog hedder det: "Den bedste måde at komme i form igen er aldrig at komme ud af form" - og dette kan også siges om et par ski. En af de bedste måder at holde dine ski i tip-top stand på er voksning. Det er nemt at gøre og bør udføres regelmæssigt.

Vedligeholdelse før sæsonen

Der er 3 grundlæggende steps at tage, når du har brug for at forberede dine ski til sæsonen. Har du aldrig prøvet at forberede ski før? Det kan anbefales at du bruger en af de mange service points, som du kan finde rundt omkring på skiresorts.

Planlægger du at lære hvordan man selv vedligeholder ski? Her er et par steps omkring hvad du skal gøre.

1. Gør kanterne skarpere, det er vigtigt at du har skarpe kanter på dine ski. Skarpe kanter hjælper skiene til at skære ind i pisterne og forbedrer deres grip. De skarpe kanter er en rigtig god hjælp til ikke at glide ud, når du foretager sving i høj hastighed. Sørg for at du får den samme vinkel hele vejen igennem skiene. Der er et par forskellige redskaber til at gøre dem skarpere, som er specifikt lavet til alpine ski og snowboards, disse redskaber er en god hjælp til at kontrollere skæringsvinklen. Skæringsvinklen er normalt fra 86° til 89°. Tjek basen af skiene for ridser og huler, hvis du har nogen, skal de fikses før du går videre til det næste step. Her er en step-by-step guide til hvordan man reparerer basen af alpine ski og snowboards.

2. Rengør basen med en børste og sørg for at der ikke er noget støv og skidt tilbage på basen.

3. Når basen er rengjort er det tid til det næste step, at reparere hullerne. For reparationen har du brug for en lighter, en scraper og en base reparations-stick. Opvarm reparations-sticken indtil den begynder at dryppe. Lad den dryppe et par dråber ovenpå det beskadigede område. Lad basen køle ned, derefter skrab det ekstra materiale af indtil du ender op med et glat finish.

4. Voks skiene med glider voks. Dette gøres ved at smelte voksen med et strygejern som lader det løbe ovenpå basen. Jævn voksen ud med strygejernet. Skrab det ekstra voks af. Gentag dette step 2-3 gange for optimal effekt.

Bemærk: Lad ikke strygejernet være for lang tid på det samme sted, det vil ødelægge skienes base.

Efter sæsonen

Giv skiene et godt lag af glider voks, men i stedet for at skrabe det af, pakker du blot skiene væk henover sommeren. Når du tager dem ud igen til den næste sæson kan du skrabe og rense det overflødige voks af. Dette gøres ved at gnide alkohol og gentage de steps fra før sæsonen og så er skiene klar til brug.

Når du opbevarer skiene, husk at holde dem på et tørt sted hvis muligt, sørg for at luften kan cirkulere frit rundt om basen af skiene.