Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

BMX Kæder

  Filter
Farver
Mærker
Kæde type

Værd at vide

Skaf en pålidelig freestyle BMX kæde

Kæden på en freestyle BMX cykel er den del af cyklen, der er ansvarlig for at overføre kraft fra det forreste tandhjul til det bagerste tandhjul. Derfor er det helt afgørende, at din kæde er pålidelig og i stand til at klare hårde belastninger.

Half link BMX kæder vs. single speed BMX kæder

Når tiden er inde til at skifte din BMX kæde ud, er valget mellem en half link kæde eller en single speed kæde helt afgørende. Leddene på half link-kæder er designet sådan, at hvert enkelt led både udgør et ydre og et indre led. Derfor er alle leddene éns. I modsætning hertil er leddene på single speed-kæder forskellige, da nogle led er ydre led, mens andre led er indre led. Der er fordele og ulemper ved begge kædetyper.

Den største fordel ved half link-kæder er, at man kan tilpasse kædens længde meget præcist. Man kan forlænge eller afkorte kæden med et halvt led ad gangen. Dette betyder, at man også kan placere baghjulet meget præcist. Ulempen er, at half link-kæder er tungere end single speed-kæder.

Single speed-kæder vejer mindre, så hvis vægten er en vigtig prioritet for dig, er det sådan en, du bør vælge. Det er den mest oprindelige form for cykelkæde, og derfor er det også en meget pålidelig kædetype. Når du skal tilpasse kædens længde, kan du kun forkorte eller forlænge kæden med to halve led ad gangen. Derfor er det ikke muligt, at foretage ligeså præcise justeringer som du kan med half link kæder.

Hvilken kæde skal jeg bruge til min BMX?

Den typiske bredde for en BMX kæde er ⅛ tomme. Dette er også den mest gængse bredde på freestyle BMX. Nogle af dem, der dyrker race BMX foretrækker 3/32 eller 3/16 tommer brede kæder. Når kæden er så smal føjer den mindre vægt til cyklen, hvilket er vigtigt for mange af dem, der dyrker disciplinen. De fleste freestyle riders foretrækker kæder, der har den gængse bredde på ⅛ tomme.

For at fjerne eller tilføje led på din kæde, skal du bruge en kædeskiller. Dem kan du finde blandt mange andre nyttige produkter i vores udvalg af BMX værktøj.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser