×
Menu

BMX race cykler

  Filter
Mærker
Stel navn
Hjuldiameter
Styr højde
Forgaffel materiale

Værd at vide

Navnet BMX kommer af Bicycle Motocross, og som navnet antyder, udspringer sporten af motocross. BMX Race er den BMX disciplin, der minder mest om klassisk motocross. Sporten vandt frem i 1970’erne, men i begyndelsen var det almindelige cykler, der blev brugt. Efterhånden blev BMX dog så populært, at cykel producenter begyndte at designe rigtige BMX cykler, der var lavet til at kunne bruges på jordbanerne. Dette betød cykler, der var stærkere og mere holdbare end almindelige cykler.

Cykler til BMX Race

20’’ er den mest almindelige størrelse på Race BMX cykler, selvom de også fås i andre størrelser, f.eks. til børn. Stellet på en Race BMX er betydeligt lettere end det på en Freestyle BMX, fordi det som regel er lavet af aluminium i stedet for almindeligt stål. Disse cykler er særligt designede til høj fart, men de skal også være holdbare, så de kan klare det stress, de bliver udsat for ved hop og andre udfordringer på jordbanerne. Ud over at kunne bruges til race, så kan mange Race BMX cykler også bruges til daglig bykørsel. Det er altså en alsidig cykel, som du kan bruge til flere forskellige ting.

Om BMX Racing

I et klassisk BMX race, konkurrerer otte riders imod hinanden. De kører på speciallavede jordbaner med det formål at komme først i mål. Selve løbet er hurtigt overstået, ofte varer det ikke længere end 30 sekunder. Jordbanerne, der bliver brugt til BMX race, har en lang række forskellige hop og sving med hver sin udformning og hver sit navn. Herudover er der en startbakke, der bruges til at oparbejde den høje fart, der skal opretholdes igennem resten af løbet.

SkatePro