×
Menu

Race BMX cykler

  Filter
Mærker
Stel navn
Hjuldiameter
Forgaffel materiale
Niveau

Værd at vide

Hvad er BMX racing?

Race BMX er en hurtig og actionpacked sportsgren, hvor målet er at komme banen rundt hurtigtst muligt. Banerne er mellem 300 og 400 meter. Banerne er bygget til BMX racing, og man kører 8 racere ad gangen. Målet er at passere hop, forhindringer og skarpe sving så hurtigt som muligt. Et løb består af en enkelt omgang, og hvert løb varer mindre end et minut.

I sammenligning med andre stilarter indenfor BMX, er der færre tricks og stunts, men race BMX riders pumper ligesom freestylers og dirt jumpers, da det hjælper med at skabe momentum.

Hvad er en race BMX cykel?

Race BMX cykler er designet til at komme hurtigt op i fart. De er bygget specifikt til at konkurrere på tid, og ikke til at lave stunts og tricks. I sammenligning med freestyle-cykler, er race BMX cykler udstyret med tynde dæk, da man ikke har brug for at dækkene har ligeså meget friktion mod underlaget.

Samtidig er cyklerne en del lettere end freestyle cykler, da stellene er lavet af aluminium frem for stål, hvilket sikrer en stabil og holdbar konstruktion. På race BMX cykler er en diameter på 20" almindeligt.

Hvilken størrelse race BMX skal jeg bruge?

BMX stel og dæk fås i forskellige størrelser, selvom der findes en standard-diameter. Størrelsen på race BMX cykler måles på stellene og har betegnelser, hvor "Micro-mini" er den mindste og "Pro XXL" er den største stelstørrelse.

Husk at tage højde for din højde! Jo højere du er, des længere top tube (overrør) bør dit stel have. Tjek vores race BMX størrelsesguide, hvis du gerne vil have en mere præcis idé om, hvilken størrelse, der passer til dig. I race BMX er det vigtigt, at man har en cykel i den helt rette størrelse, så man kan maksimere sine præstationer.

Hvis du er mere til stunts og tricks, kan du gå på opdagelse i vores udvalg af freestyle cykler.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser