×
Menu

BMX race cykler

  Filter
Mærker
Stel navn
Hjuldiameter
Forgaffel materiale
Niveau

Værd at vide

Begyndelsen af BMX race

Navnet BMX kommer af Bicycle Motocross og som navnet antyder, udspringer BMX race cyklen af motocross. BMX Race er den BMX disciplin, der minder mest om klassisk motocross. BMX race vandt frem i 1970’erne, men i begyndelsen var det almindelige cykler, der blev brugt. Efterhånden blev BMX race dog så populært, at cykelproducenter begyndte at designe rigtige BMX cykler, der var lavet til at kunne bruges på jordbanerne. Dette resulterede i udviklingen af BMX cykler, der var stærkere og mere holdbare end almindelige cykler.

Forskellen mellem race BMX og Freestyle BMX

Den mest almindelige størrelse på en BMX race cykel er 20’’, selvom de også fås i andre størrelser, f.eks. til børn. Stellet på en Race BMX er betydeligt lettere end dét på en Freestyle BMX, fordi det som regel er lavet af aluminium i stedet for almindeligt stål. Disse race BMX cykler er hovedsageligt designet til høj hastighed, men de er også bygget til, at kunne tåle snavs og de hop, der er på banen.

Hvordan ser en BMX Race cykel ud?

I et klassisk BMX race konkurrerer otte kørere imod hinanden. De kører på speciallavede jordbaner med hop og sving, hvor det gælder om at komme først i mål. Selve løbet er hurtigt overstået, ofte varer det ikke længere end 30 sekunder. Jordbanerne, der bliver brugt til BMX race, har mange forskellige hop og sving med hver sin udformning og hver sit navn. Herudover er der en startbakke, der bruges til at oparbejde den høje fart, der skal opretholdes igennem resten af løbet.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser