×
Menu

Roller Derby Skating

Hvad er roller derby?

Roller derby er en sjov og fysisk sportsgren, hvor formålet med kampene er at skate rundt på en indendørs bane og komme forbi modstanderne. Leo Seltzer opfandt sporten i 1930’erne, og roller derby dyrkes verden over, mens det er mest populært i USA. Sporten er kendt for at være en inkluderende sport med rigtig mange kvindelige udøvere. De fleste roller derby kampe finder sted på flade, ovale baner uden bander.

Roller derby spillere har rulleskøjter med fire hjul, der ser ud som klassiske side-by-side rulleskøjter. Når de konkurrerer vælger spillerne selv et navn, som er deres alter ego, når de dyrker roller derby. Derudover er spillerne kendte for at sætte kulør på deres spillertøj ved brug af makeup, ansigtsmaling og fiskenet.

Derby skating er kendt for at være en meget fysisk sport, og det er et must at have beskyttelsesudstyr på. På trods af at det er en kontaktsport, findes der også junior-ligaer for yngre spillere.

Hvordan foregår roller derby?

Roller derby er en hurtig kontaktsport, hvor to hold på op til 5 spillere konkurrerer. Det er enormt sjovt for både deltagere og tilskuere, og en roller derby kamp kaldes også en “bout”. Enhver “bout” består af to perioder på 30 minutter, hvor spillerne tager del i kampen i 2 minutters intervaller, som også kaldes for “jams”.

Begge hold vælger en “jammer”, som kan kendes på en stjerne, der sidder på hjelmen. Resten af holdet fungerer som “blockere”, og de har ansvar for at forhindre at “jammeren” når at komme rundt om banen. “Jammeren” skal komme forbi modstandernes “blockere” og derved scores point.

Hvordan kommer man i gang med roller derby?

Du kan komme igang med roller derby, hvis du har et par almindelige rulleskøjter, men det anbefales at anskaffe et par solide Derby rulleskøjter. Det næste skridt er at finde en klub i nærheden af dig, og så er du klar til at komme igang. Da det er en sport med meget fysisk kontakt, skal du huske at skaffe beskyttere, mundbeskytter og crash pants.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser