Glædelig Valentinsdag
Særlige tilbud og rabatter  -  Vis tilbud
×
Menu

Roller Derby Skating

Hvad er roller derby?

Roller derby er en sjov og fysisk sportsgren, hvor formålet med kampene er at skate rundt på en indendørs bane og komme forbi modstanderne. En variant af sporten blev opfundet i 1930'ernes USA, men i dag dyrkes sporten verden over. I alt findes der allerede mere end 1250 hold, som kaldes for leagues. Oftest spilles roller derby på flade baner uden hældninger. Sporten er kendt for at være en inkluderende sport med rigtig mange kvindelige udøvere.

Roller derby-spillere har rulleskøjter med fire hjul, der ser ud som klassiske side-by-side rulleskøjter. Spillerne vælger selv et navn til den persona, eller det alter ego, de benytter sig af, når de spiller. Derudover er roller derby kendt for at være en sport, hvor spillerne gør meget ud af at deres udseende ved brug af fx makeup, ansigtsmaling eller fiskenet.

Derby skating er kendt for at være en meget fysisk sport, og det er et must at have beskyttelsesudstyr på. På trods af at det er en kontaktsport, findes der også junior-leagues for yngre spillere.

Hvad kendetegner rulleskøjter til roller derby?

Roller derby rulleskøjter er designet til at være ekstremt adrætte, hvilket er afgørende til roller derby-kampe. Derby-rulleskøjter kan kendes på den lave støvle og den korte wheelbase, som giver mere bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Skøjterne har foring, der sikrer en komfortabel pasform og giver dig beskyttelse mod hårde slag.

Roller derby-rulleskøjter kan være lavet af læder, veganer-venligt kunstlæder, eller nylon - materialer der skal sikre en holdbar støvle i høj kvalitet.

Hvordan skal roller derby-rulleskøjter sidde?

Det er vigtigt at derby rulleskøjter sidder tæt samtidig med, og samtidig må de ikke klemme dine fødder. Nogle modeller kan varmeformes for at give en perfekt pasform, men det er vigtigt, at du sikrer dig, at din model er beregnet til det, før du begynder at varmeforme dine støvler.

Så hvilken størrelse roller derby-rulleskøjter skal jeg købe? Husk, at rulleskøjterne er forskellige fra mærke til mærke, så det er svært at sige noget generelt om, hvorvidt du skal have store eller små skøjter. Derfor er det vigtigt at tjekke størrelsesguiden for den enkelte model, så du kan være sikker på, at du får den rette størrelse.

Hvis du gerne vil vide mere om derby-rulleskøjter og -hjul, kan du læse vores guide til køb af derby-rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser