×
Menu

Rygskjold til skiløb

  Filter
Mærker
Størrelse

Brug rygskjold når du står på ski

Rygbeskyttelse til skiløb er i dag blevet et helt almindeligt stykke beskyttelsesudstyr blandt skiløbere, og det betragtes som en nødvendighed for at minimere risikoen for rygskader. En gang var rygskjold mest noget, der blev brugt af ekstreme skiløbere, men i dag bruges de også af børn og voksne på den årlige skiferie. Skirygskjold - og rygskjold generelt - beskytter rygsøjlen og absorberer stød i forbindelse med styrt, samtidig med at de også beskytter dig mod skarpe genstande.

Der findes både hårde rygskjold og bløde rygskjold. Hardshell rygbeskyttere er lavet af stærk plast, som fx polycarbonat. Softshell rygbeskyttere bruger et blødt stødabsorberende skummateriale, der vejer mindre og ikke yder den samme grad af beskyttelse.

Hvordan skal en rygbeskytter til skiløb sidde?

Rygskjold til skiløb bæres normalt over undertøjet, mens mellemlaget og overtøjet sidder udenpå rygskjoldet. Ligesom undertøjet skal rygbeskytterne sidde tæt ind til kroppen, og samtidig skal de helst ikke begrænse bevægelsesfriheden. Den øverste del af rygskjoldet skal dække bunden af nakken og så skal den løbe langs rygsøjlen ned til halebenet.

Der er en europæisk sikkerhedsstandard, som mange rygbeskyttere er godkendt til. Information om sikkerhedsgodkendelsen finder du i produktets specifikationer, og sikkerhedsstandarden for ryg- og rygsøjlebeskyttere hedder EN 1621-2 (niveau 1 eller 2). Forskellen på niveau 1 og niveau 2 er, at sidstnævnte yder en større grad af stødabsorbering. Det er den samme sikkerhedsstandard, der bruges til rygbeskyttelse indenfor motorcykelsporten.

Husk at du sagtens kan komme til skade selvom du har rygskjold på, men at det reducerer og forhindrer nogle af de værste skader, der forbindes med skiløb. Hovedet er nok den mest sårbare kropsdel, når du står på ski, så huskt at tjekke vores udvalg af certificerede skihjelme i høj kvalitet.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser