×
Menu

Skistave

  Filter
Farver
Mærker
Længde

Værd at vide

Skistave er afgørende for balancen

Skistave er essentielt udstyr for alle skiløbere. De hjælper med at holde en god balance, og de hjælper også med at bevæge sig fremad, når man bevæger sig omkring uden for pisterne. Skistavenes længde og materialer varierer, men de består altid af de samme delelementer.

Alle skistave har en strop, som vikles omkring håndledet. Den spændes ud mellem håndledet og staven, når man skubber sig fremad, og på den måde kan man skubbe kraftigere, og samtidig taber man ikke sin skistav så let. På den nederste del af skistaven er der som regel en plastikskive, som forhindrer at skistaven synker dybt ned i sneen.

Materialer til alpine skistave

Alpine skistave laves af forskellige materialer. Materialerne har betydning for skistavenes vægt og holdbarhed. I mange år har aluminium været det mest almindelige materiale til at lave alpine skistave. Kvaliteten på skistave i aluminium er generelt rigtig god, og så er de heller ikke så dyre at producere.

Kulfiber og sammensatte materialer er også populære til skistave. Skistave i kulfiber bliver hovedsageligt brugt af professionelle skiløbere, fordi de er stive og enormt lette. Disse egenskaber er rigtig gode, hvis man har behov for at lave toppræstationer i forbindelse med konkurrencer. Skistave i sammensatte materialer bliver mere og mere populære, fordi de ofte er meget komfortable og gode til sving.

Hvor lange bør alpine skistave være?

Den rette længde på dine skistave afhænger af din stil og dine præferencer. Som en tommelfingerregel bør man hellere vælge stave, der er en anelse for korte end stave, der er en anelse for lange.

Står du på ski i park, er det en god idé at købe stave, der er 10-20 cm kortere end normalt. Til touring anbefales det, at man får justerbare skistave. Det kræver en anelse længere skistave at stige op ad skråninger, mens det kræver en anelse kortere skistave at køre ned igen, hvilket gør justerbare skistave til det idéelle valg til touring. Du kan også se vores størrelsesguide til skistave for at få en indikation om, hvad der er den rette længde til dig.

Er du til langrend? Så er det en god idé at gå på opdagelse i vores udvalg af skistave til langrend.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser