×
Menu

Skistave

Sortering
Mærker
Længde
Bedst til
Køn
Nulstil

Sortering

Anvend

Mærker
NulstilAnvend

Længde


NulstilAnvend

Skistav Længde Størrelsesguide

Hvor lang skal skistave være?

Skistavene har den helt rigtige længde, hvis dine underarme er vandrette, når du sætter stavene i sneen. Hvis du ikke kan finde den rigtige længde, er det bedre, hvis skistavene er lidt for korte end lidt for lange. Kører man meget i parken, kan det være en god idé at købe skistave, der er 10-20 cm kortere end normalt.

Bedst tilNulstilAnvend

Køn


NulstilAnvend
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Skistave er afgørende for balancen

Skistave er essentielt udstyr for alle skiløbere. De hjælper med at holde en god balance, og de kan også hjælpe med at komme omkring, når man vandrer rundt på fjeldet. Skistavenes længde og materialer varierer, men de består altid af de samme delelementer.

Alle skistave har en strop, som vikles omkring håndledet. Den spændes ud mellem håndledet og staven, når man skubber sig fremad, og på den måde kan man skubbe kraftigere, og samtidig taber man ikke sin skistav så let. På den nederste del af skistaven er der som regel en plastikskive, som forhindrer at skistaven synker dybt ned i sneen.

Materialer til alpine skistave

Alpine skistave laves af forskellige materialer. Materialerne har betydning for skistavenes vægt og holdbarhed. I mange år har aluminium været det mest almindelige materiale til at lave skistave. Kvaliteten på skistave i aluminium er generelt rigtig god, og så er de heller ikke så dyre at producere, hvilket gør dem ideelle til begyndere og hobby skiløbere.

Andre populære materialer er komposit og kulfiber. Kulfiber skistave er stive og vejer lidt. Med denne kombination får du en god ydeevne på pisterne og hurtige tider ved konkurrencer, og derfor foretrækker mange avancerede skiløbere dem. Komposit skistave bliver mere og mere populære, fordi de er behagelige og gode til jævne drejninger.

Hvor lange bør alpine skistave være?

Hvilken længde dine skistave bør have afhænger af din stil og dine præferencer. Som en tommelfingerregel bør man hellere vælge stave, der er en anelse for korte end stave, der er en anelse for lange.

Står du på ski i park, er det en god idé at købe stave, der er 10-20 cm kortere end normalt. Til touring anbefales det, at man får justerbare skistave. Det kræver en anelse længere skistave at stige op ad skråninger, mens det kræver en anelse kortere skistave at køre ned igen, hvilket gør justerbare skistave til det idéelle valg til touring. Du kan også se vores størrelsesguide til skistave for at få en indikation om, hvad der er den rette længde til dig.

Er du til langrend? Så er det en god idé at gå på opdagelse i vores udvalg af skistave til langrend.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser