×
Menu

Rulleski Bindinger

  Filter
Mærker
Ski type
Kompatible støvler
Bredde
Flex

Værd at vide

Rulleski bindinger – to stilarter

Som man kender det fra langrend, findes der også inden for rulleski to stilarter. Nemlig klassisk stil og skøjtestil. De to store producenter Rottefella (NNN-system) og Salomon (SNS og Prolink-system) har rulleski bindinger, som anvendes til henholdsvis klassisk og skøjt.

Her på siden kan du finde rulleskibindinger fra store brands som Salomon og Rottefella. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du vælger de bindinger, som passer til netop dit behov.

Da rulleski er vokset ud af langrend, har man tidligere, og gør det til dels stadigvæk, anvendt udstyr som også anvendes på sne. Dog ser man mere og mere udstyr, som specifikt er målrettet til rulleskiløberes behov.

Sikkerhed – forskel på bindinger til rulleski vs. langrend

En af forskellene mellem rulleski og langrend er, at der som oftest er en anden friktion mellem underlag og udstyr – asfalt vs. sne. Derfor er det ikke alle langrendsbindinger, som er optimale at anvende til rulleski, og blandt andet derfor fås nogle rulleskibindinger med ekstra monteringshuller.

Derudover anvender man ikke auto-klik-ind-system på rulleskibindinger, da man kan risikere at sparke sig ud af bindingen ved kraftige fraspark på underlag som asfalt.

Materiale

Man kan få rulleskibindinger, som er produceret i plastik samt karbon. Generelt adskiller bindinger til rulleski sig ofte også fra bindinger til langrend ved at være hårdere i materialet – specielt når de er udarbejdet i plastik.

Kompatibilitet mellem rulleski binding og rulleski støvler

Når du vælger en binding, skal den, udover stilarten som du ønsker at køre, også kunne anvendes sammen med dine støvler. Se her, hvordan du vælger udstyr, hvor kompatibiliteten er korrekt:

  • Rottefella NNN bindinger (både klassisk og skøjt) passer til støvler med Rottefella NNN samt Salomon Prolink ydersål.
  • Salomon SNS Skøjte bindinger passer til støvler med Salomon Skøjt SNS ydersål
  • Salomon SNS Klassisk bindinger passer til støvler med Salomon Klassisk SNS ydersål
  • Salomon Prolink bindinger passer til støvler med Salomon Prolink ydersål samt Rottefella NNN ydersål (Passer IKKE til Salomon SNS-støvler)
SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser