Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Lavineudstyr og offpiste udstyr

  Filter
Farver
Mærker
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Essentielt lavineudstyr til fjeldet

Skiløbere og snowboardere, der kører off-piste og back country, rådes altid til at have lavineudstyr med sig. De tre vigtigste former for udstyr er lavinebippere, lavinesonder og lavineskovle. Samtidig er det mindst ligeså vigtigt, at brugeren er blevet trænet i at benytte udstyret i tilfælde af lavineskred. Alt udstyret kan opbevares i en skirygsæk, der kan spændes sikkert fast til din krop.

Sådan bruges lavineudstyr

Man lærer at bruge lavineudstyret ved at følge et kursus, der ledes af en professionel. Dette afsnit giver en simpel beskrivelse af, hvad hvert stykke udstyr bruges til.

LAVINEBIPPER

Lavinebipperen bæres tæt på kroppen og udsender hele tiden radiosignaler, som kan opfanges af andre lavinebippere. Når du søger efter nogen, som er begravet i sne, skal du aktivere lavinebipperens 'søgetilstand', for at modtage det signal, du skal bruge til at lokalisere dem.

Lavinesonde

Sonden bruges til at finde personens nøjagtige placering og dybde. Det minder om en foldbar teltstang, som du kan stikke ned i sneen for at mærke, hvor skiløberen er.

Lavineskovl

Lavineskovle bruges til at grave skiløberen frem. De er generelt designet med et aftageligt håndtag, så de nemt kan passe i en rygsæk.

Lavinerygsække

Et andet vigtigt stykke sikkerhedsudstyr, er en lavinerygsæk med airbag. De bæres på samme måde som rygsække og aktiveres ved, at man trækker i et håndtag for at fylde airbaggen med luft. Luften i airbaggen hjælper skiløberen med at holde sig over sneen og reducerer derved risikoen for at vedkommende bliver begravet under sneen.


For mere information og produkter til backcountry skiløb, kan du se vores sektion med touring ski.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser