Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Longboard Trucks

  Filter
Mærker
Aksel Bredde
Hangerbredde
Truck type
Hanger Degree

Værd at vide

Hvilken type longboard trucks skal jeg bruge?

Trucks er en vigtig del af dit longboard setup. Longboard trucks er de T-formede dele, der forbinder hjulene til decket, og som gør det muligt at dreje, når man skater. Valget af de rette trucks afhænger af, hvilken slags longboarding du gerne vil dyrke.

Formen på dit longboard deck afgør, om du har brug for et sæt trucks, der er top mounted eller drop-through mounted. Med top mount trucks, monterer du simpelthen hele trucken på deckets underside. Hvis du har et drop-through deck med huller i begge ender, skal du bruge et sæt drop-through trucks. For at montere dem skal du skille dem ad og montere dem ved at sænke baseplate ned i hullet fra deckets overside og montere hangeren fra deckets underside.

Top mounted trucks er enormt manøvredygtige og responsive, mens drop through trucks giver dig mere stabilitet og er lettere at skubbe fremad.

Hvilken størrelse trucks skal jeg bruge?

Hangere på longboards er typisk mellem 150mm og 180mm brede. Generelt bør longboard trucks være cirka ligeså brede som dit board, men de kan også godt være smallere eller bredere end boardet. Bredere trucks vil give dig mere stabilitet, men samtidig er de ikke så gode til skarpe sving, og der er større risiko for wheelbites med bredere trucks. Smallere trucks er ikke ligeså stabile som de brede, men til gengæld er de mere manøvredygtige og klarer skarpe sving lettere.

Vinklen på longboard trucks

Vinklen på dine longboard trucks er helt afgørende for, hvordan dit longboard drejer. Vinklen på dine longboard trucks, er den vinkel som din kingpin har i forhold til baseplaten. Denne vinkel varierer typisk mellem 35° og 55°. Generelt er det sådan, at jo større vinklen er, des mere manøvredygtighed får du. En "høj" vinkel på omkring 50° er det mest almindelige og er idéelt til carving, cruising og til begyndere. En mindre vinkel er bedre egnet til erfarne og konkurrenceorienterede skatere, der kører downhill longboard med høj fart.

Mangler du trucks til en anden type skateboard? Se vores udvalg af Skateboard trucks og Cruiser trucks.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser