×
Menu

Longboard Trucks

  Filter
Mærker
Aksel Bredde
Hangerbredde
Truck type
Hanger Degree

Værd at vide

Hvilken type longboard trucks skal jeg bruge?

Trucks er en vigtig del af dit longboard setup. Longboard trucks er de T-formede dele, der forbinder hjulene til decket, og som gør det muligt at dreje, når man skater. Valget af de rette trucks afhænger af, hvilken slags longboarding du gerne vil dyrke. Hvis du gerne vil have et meget manøvredygtigt board, der kan lave skarpe sving, er det en god idé at vælge en top-mount truck. Hvis du foretrækker at være tættere på underlaget, og gerne vil have masser af stabilitet, er det en god idé at vælge en drop-through truck.

Hvilken størrelse trucks skal jeg bruge?

Longboards er typisk mellem 150mm og 180mm brede. Generelt bør longboard trucks være cirka ligeså brede som dit board, men de kan også godt være smallere eller bredere end boardet. Bredere trucks vil give dig mere stabilitet, men samtidig er de ikke så gode til skarpe sving, og der er større risiko for wheelbites med bredere trucks. Smallere trucks er ikke ligeså stabile som de brede, men til gengæld er de mere manøvredygtige og klarer skarpe sving lettere.

Vinklen på longboard trucks

Vinklen på dine longboard trucks er helt afgørende for, hvordan dit longboard drejer. Vinklen på dine longboard trucks afgøres af truckens baseplate. Denne vinkel varierer typisk mellem 35° og 55°. Generelt er det sådan, at jo større vinklen er, des mere manøvredygtighed får du. En høj vinkel på omkring 50° er det mest almindelige og er idéelt til carving, cruising og til begyndere. En mindre vinkel er bedre egnet til erfarne og konkurrenceorienterede skatere, der kører downhill longboard med høj fart.

Mangler du trucks til en anden type skateboard? Se vores udvalg af skateboard trucks og cruiser trucks.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser