×
Menu

Paddleboards & SUP udstyr

Værd at vide

Hop om bord og begynd dit eventyr på SUP board

Paddleboarding - eller SUP boarding - er en vandsports gren, der er blevet enormt populær. Det smukke ved paddleboarding er, at det er relativt let at lære, og at du kan gøre det på din helt egen måde - det er både en sportsgren, en social aktivitet og en måde at komme ud og opleve naturen.

Du kan dyrke paddleboarding på konkurrenceniveau, eller du kan tage en afslappet tur på et allround paddleboard. Paddleboarding er ideelt i stille vand, så du både kan dyrke stand up paddle på havet, søer, floder og i bugter. Hvis du gerne vil ud og ride på bølgerne, kan du også skaffe et SUP board, der er designet til surfing. Paddleboarding regnes for at være en af de vandsportsgrene, der er lettest at komme i gang med, men det er alligevel muligt at tage kurser, hvor man kan lære grundlæggende og korrekt teknik.

Fordelene ved at have dit eget paddleboard er, at du selv kan vælge, hvilket udseende og design dit udstyr skal have. Det har også den fordel, at du kan komme ud på vandet så snart vejret tillader det, uden at skulle bekymre dig om at leje udstyr.

Hvordan bliver jeg klar til paddleboarding?

De fleste begyndere starter med et oppusteligt paddleboard i stedet for et massivt paddleboard. Fordelene ved et oppusteligt SUP board er, at det har lav vægt og er let at transportere - samtidig med at det er holdbart.

Udover selve boardet, skal du også bruge nogle andre stykker udstyr for at komme i gang. Først og fremmest skal du have fat i en padle, da den er afgørende for, at du kan styre dit board. Et andet essentielt udstyr er en SUP-leash, som sikrer, at du ikke mister dit paddleboard på vandet. Hvis du vælger et oppusteligt paddleboard, får du også brug for en pumpe.

Beskyttelsesudstyr, som fx hjelm og redningsvest, er mange steder et krav til paddle boarding, og det kan også være en god idé at overveje en våddragt, hvis du regner med at dyrke paddle boarding i koldt vejr.

Hvis du gerne vil vide mere om SUP, så tag et kig på vores guide og video til køb af SUP board.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser