×
Menu

Hjulbolte til Rulleskøjter

  Filter
Mærker

Hvornår er det tid til at skifte hjulbolte på mine inliners?

Selvom hjulboltene på dine rulleskøjter er meget holdbare, vil der komme et tidspunkt, hvor de trænger til at blive skiftet. Det mest almindelige problem, der kan opstå i forhold til hjulboltene er, at de knækker midt over. Et andet typisk problem er, at gevindene bliver mere og mere slidte, for hver gang man afmonterer hjulene på sine rulleskøjter.

Heldigvis er hjulbolte enormt billige at skifte ud. Derfor er der mange skatere, der vælger at skifte alle deres hjulbolte, hvis en af dem går i stykker. Det er selvfølgelig også en mulighed at købe hjulbolte til rulleskøjter enkeltvis, da det også kan være en god løsning i nogle tilfælde.

Nogle af de store brands på markedet anbefaler, at man skifter hjulbolte hver gang man skifter hjul. Det er dog kun nødvendigt med nye hjulbolte, hvis dine gamle hjulbolte er synligt slidte på det område, hvor de er i kontakt med spacerne. Et sæt hjulbolte til inline rulleskøjter bør kunne holde længere end hjulene.

Hvilken størrelse har hjulbolte på inliners?

Alle nyere hjul og frames bruger 8 mm hjulbolte. Nogle ældre modeller bruger 7 mm hjulbolte og skal benyttes med specielle kuglelejer, der har en indre diameter på 7 mm. Før du køber et nyt sæt hjulbolte til dine inline rulleskøjter, bør du tjekke de specifikke detaljer på dine frames og hjul, så du er sikker på, at du køber den korrekte størrelse.

Sådan løsnes en fastlåst hjulbolt

Hvis du står med en hjulbolt, der har sat sig fast i din frame, skal du ikke blive bekymret. Det sker for næsten alle før eller siden, men især for begyndere, der er bange for, at hjulet falder af i mens de skater, og derfor strammer hjulboltene på deres rulleskøjter for meget.

For at løsne en fastlåst hjulbolt er det en god idé at give den noget smøremiddel, og lade det sidde natten over. Hvis ikke hjulbolten er til at få af dagen efter, kan du prøve en anden metode.

Til dette skal du bruge en nedstryger til at skære en flad rille i skruehovedet. Når denne rille er dyb nok, tager du en flad skruetrækker, og bruger den til at løsne hjulbolten. Hvis ikke det virker, er du nødt til finde det tunge skyts frem.

Du skal bore hjulbolten ud. Find din elektriske boremaskine og et bor, der er ca samme størrelse som skruehovedet. Bor derefter forsigtigt hjulboltens hoved ud, indtil der ikke er mere tilbage af det. Når hjulboltens skruehoved er boret ud, bør det være muligt at skubbe hjulbolten ud. Bemærk: du skal være meget forsigtig med ikke at beskadige din frame, hvis du vælger at bruge denne metode.

Mangler du noget værktøj til at skifte dine hjulbolte med? Gå på opdagelse i vores udvalg af værktøj til inliners.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser