×
Menu

BMX Kranksæt

  Filter
Farver
Mærker
Krank Længde/Type
Krankboks

Værd at vide

Hvad er et BMX kranksæt?

Et BMX kranksæt består af de pedalarme, eller kranke, der forbinder pedalerne til krankboksen. BMX kranksæt til freestyle er skabt til at være hårdføre i og med, at de er helt essentielle i forhold til at skabe fremdrift på din BMX. Hvor kranke på racercykler er lavet i aluminium eller kulfiber, er en freestyle krank lavet af stål eller chromoly.

Hvilke forskellige typer BMX kranksæt findes der?

Der findes tre hovedtyper af kranksæt til freestyle BMX: Kranke i 1 del, 2 dele eller 3 dele. Kranke i 1 del holdes på plads af kuglelejerne og findes almindeligvis på begyndercykler og ældre cykler. Kranke i 2 dele leveres med en krank bolt. De er nemme at montere, og så er spindlen svejset fast til en af pedalarmene. Kranke i 3 dele er de mest almindelige kranksæt på freestyle BMX cykler. De er typisk tungere og mere solide end kranksæt i 2 dele, og desuden er de ofte lidt bredere.

Hvor lange skal mine BMX kranke være?

De fleste pedalarme er mellem 170mm og 175mm, men det er muligt at finde dem i længder, der varierer fra 125mm til 190mm.

Hvor lange dine pedalarme skal være, er op til dine personlige præferencer, men længden har stor betydning for, hvordan cyklen er. Hvis du gerne vil køre hurtigt, anbefales det at gå efter nogle lange pedalarme. Hvis du er mere til street riding, er det en god idé at gå efter nogle kortere pedalarme for at give mere plads til tricks.

Til sidst er det helt afgørende, at du sikrer dig, at det kranksæt du vælger passer sammen med dine pedaler, og at du kender størrelsen på din krankboks.

Hvis du er mere til BMX race, så tjek vores kategori med Race BMX Kranksæt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser