×
Menu

BMX Kranksæt

  Filter
Farver
Mærker
Krank Længde/Type
Krankboks

Hvad er et BMX kranksæt?

Et BMX kranksæt består af de pedalarme, eller kranke, der forbinder pedalerne til krankboksen. BMX kranksæt til freestyle er skabt til at være hårdføre i og med, at de er helt essentielle i forhold til at skabe fremdrift på din BMX. Hvor kranke på racercykler er lavet i aluminium eller kulfiber, er en freestyle krank lavet af stål eller chromoly.

Hvilke forskellige typer kranksæt findes der?

Der findes tre hovedtyper af kranksæt til freestyle BMX: Kranke i 1 del, 2 dele eller 3 dele. Kranke i 1 del holdes på plads af kuglelejerne og findes almindeligvis på begyndercykler og ældre cykler. Kranke i 2 dele leveres med en krank bolt. De er nemme at montere, og så er spindlen svejset fast til en af pedalarmene. Kranke i 3 dele er de mest almindelige kranksæt på freestyle BMX cykler. De er typisk tungere og mere solide end kranksæt i 2 dele, og desuden er de ofte lidt bredere.

At skaffe den rette størrelse krank og spindel

De fleste pedalarme er mellem 170mm og 175mm, men det er muligt at finde dem i længder, der varierer fra 127mm til 190mm. Den rette længde pedalarm afhænger af, hvad rideren foretrækker. Længere pedalarme er populære hos riders, der kører race og laver hop, mens de lidt kortere pedalarme fungerer bedre til street og flatland BMX.

Det er også vigtigt at overveje hvilken størrelse spindel, du skal bruge. Spindlen er den hjulbolt, som man monterer pedalarmene på, og spindlen sidder inde i krankboksen. Du kan få spindler med en diameter på 19mm, 22mm og 24mm. 19mm er idéelt til at køre på ramper og spor, og fungerer også fint til street riding. En 22mm spindle er stærkere end 19mm og er ideel til drops og grinds. Spindler med en diameter på 24mm er blevet mere populære i de senere år, og de kan holde til hvad end du har lyst til at bruge din BMX cykel til.

Til sidst er det helt afgørende, at du sikrer dig, at det kranksæt du vælger passer sammen med dine pedaler, og at du kender størrelsen på din krankboks.

Hvis du er mere til BMX race, så tjek vores kategori med Race BMX Kranksæt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser