Glædelig Valentinsdag
Særlige tilbud og rabatter  -  Vis tilbud
×
Menu

Skateboard hjul

  Filter
Farver
Mærker
Hjuldiameter
Hjul hårdhed
Forrige
Næste
Side 1 ud af 4

Værd at vide

Skateboard hjul - en afgørende del af dit setup

Skateboard hjul er små, men deres betydning er stor. De har indflydelse på hele dit setup, og selv små forandringer på dine hjul kan have stor indflydelse på, hvordan det er at stå på dit skateboard.

Skateboard hjul fås i mange forskellige størrelser, hårdheder og designs. De er dog allesammen lavet i det samme materiale. Alle moderne hjul til skateboards er lavet i polyurethane (PU), som giver rigtig godt grip og holder længe.

Hvor ofte du skal skifte dine skateboard hjul, afhænger af hvor ofte du skater, og hvordan du skater. Hvis de er slidte eller beskadigede, er der god grund til at tjekke vores udvalg af friske hjul.

Særlige egenskaber for hjul til skateboards

De vigtigste karakteristika for hjul der er lavet til skateboarding er deres størrelse og hårdhed.

Hjulenes diameter måles i mm, og har stor indflydelse på køreegenskaber såsom hastighed og kontrol. Større skateboard hjul er typisk hurtigere, men mindre manøvredygtige. Mindre skateboard hjul er derimod lettere at manøvrere og at styre, men de er ikke ligeså hurtige.

Hjulenes hårhed indikeres ved et nummer, der efterfølges af bogstavet A. Jo højere tallet er, des hårdere er hjulet. Hårdheden har betydning for holdbarhed, vejgreb og støddæmpning.

Det handler dog ikke kun om tekniske specifikationer, når man skal have fat i nogle nye hjul. Hjul til skateboards fås i mange forskellige farver og designs, som du kan bruge til at præge det visuelle udtryk på dit setup.

Hvilke skateboard hjul bør jeg skaffe?

Skateboard hjul handler om personlige præferencer, men der findes nogle generelle regler, der kan hjælpe dig med at træffe et valg. Generelt skal du altid vælge hjulene til dit skateboard på baggrund af din skate-stil.

Hvis du er en teknisk street skater, foretrækker du sandsynligvis hårde skateboard hjul. Små hjul er lette, så man nemmere kan få boardet til at lette, når man laver tricks. Nogle vert og bowl skatere foretrækker også hårde hjul, men de er som regel større og bredere end hjul til street skating.

Hvis du er en mere cruisende skater, kan du sagtens gå efter nogle bløde skateboard hjul. Bløde hjul er mere smidige på asfalten, da de absorberer vibrationer bedre, så små ujævnheder ikke er noget problem.

Er du stadig usikker på, hvilke skateboard hjul, du skal have fat i? Så tag et kig på vores guide til køb af skateboard hjul, hvor du finder mere information om de forskellige størrelser og hårdheder.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser