×
Menu

BMX stel og dele

Værd at vide

BMX race stel med det helt rette egenskaber

For at få mest muligt ud af din race BMX, skal du bruge et stel, der er let, stabilt og passer til din højde. I BMX race er målet at krydse målstregen før de andre, og for at opnå dette, skal din race BMX ramme være let at styre, når du kommer højt op i fart, og når du tager skarpe sving.

Hvilken størrelse race BMX stel skal jeg bruge?

I kategorien BMX race stel er produkterne delt op efter stel-navne, som starter ved mini og går helt op til pro XXXXL. De to vigtigste mål på din BMX-frame er længden på overrøret (top tube) og længden på kædestræberne (chanstays). Generelt er disse dele længere, når stellet er større.

Længden på overrøret måles som afstanden mellem kronrøret (head tube) og saddelrøret. Det vigtige er, at det har en længde, som gør det muligt for dit at køre i en komfortabel og atletisk kropsstilling. Din højde giver den bedste indikation, så tjek vores race BMX størrelsesguide for at se, hvilken længde vi anbefaler til din højde.

Kædestræbernes længde måles fra den bagerste hjulaksel til midten af krankboksen. Længden på kædestræberne har indflydelse på afstanden mellem det forreste og bagerste hjulaksel. Jo længere afstanden er, des mere stabil kommer cyklen til at være, når du hopper eller kører hurtigt. En kortere chainstay vil gøre dit stup mere adræt og dermed gøre det lettere at lave wheelies og skarpe sving.

BMX headtube vinkel

Vinklen på kronrøret - eller headtuben - er en anden detalje, der har afgørende indflydelse på den overordnede følelse af at køre på cyklen. De fleste stel har en kronrørsvinkel på mellem 74 og 76 grader, men der findes også modeller, der falder udenfor dette interval. De mere moderate vinkler (74 eller lavere) skaber større afstand mellem hjulene, mens de mere stejle vinkler (76 eller højere) bringer hjulene tættere sammen.

En anden ting, der har afgørende betydning for følelsen af din BMX race-cykel, er styret. Gå derfor gerne på opdagelse i vores udvalg af race BMX styr.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser