×
Menu

BMX race stel

  Filter
Mærker
Stel navn
Stel Top Tube
Baggaffel længde (Center)
Stel materiale

Værd at vide

Sådan vælger du det rette BMX race stel

At vælge størrelsen på et nyt BMX stel er hovedsageligt baseret på personlige præferencer. Her er et par tips som kan hjælpe nye og uerfarne riders med at vælge den rette størrelse af BMX stel.

Når du kører på din BMX racing cykel vil du opnå høje hastigheder på banen, derfor er det ofte en fordel at have et længere BMX race stel, da det giver en mere stabil oplevelse på banen.

Den øgede stabilitet tillader dig at gå hurtigere uden at miste kontrollen. Hvis du ønsker at have en mere responsiv BMX cykel vil en kortere toptube tillade dig at sigte bedre efter den højre bane i sving.

Skal jeg gå stejlt eller fladt på headtube-vinklen?

Anklen på din headtube er en anden vigtig del af stabiliteten på en BMX race cykel. En flad vinkel giver cyklen en længere hjulbase. En længere hjulbase giver cyklen mere stabilitet ved høje hastigheder. En stejl vinkel gør cyklen kortere og mere responsiv. Den flade vinkel er normalt foretrukket af race BMX-riders, fordi det giver bedre kontrol på banen.

Hvilken baggaffel længde skal jeg vælge?

Når man taler om responsiveness versus stabilitet af race BMX-stellet er baggaffel længden (den bagerste del af BMX-stellet) en anden ting at overveje. Baggaffel længden på en race BMX er i rækkevidden fra 30 til 40 cm afhængigt af stellet.

De fleste race BMX-riders foretrækker en længere bagende, da det giver mere kontrol. På pump-tracken vil en lang bagende tillade et hårdere pump uden at cyklen vender bagud.

Lette Race BMX-stel

Teorien om race BMX er at lavere vægt tillader mere fart. Med letvægt som et mål er de fleste BMX-stel produceret i lette materialer - typisk enten carbon eller aluminium. De letteste race BMX-stel er normalt lavet af carbon - men de er de tungeste, hvis du kigger på prisen.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser