Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Skateboard Trucks

  Filter
Farver
Mærker
Aksel Bredde
Truck højde (mm)
Hangerbredde
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Hvad er skateboard trucks?

Skateboard trucks er de 2 metalkomponenter, der er skruet fast på undersiden af dit deck. På trucksne sidder dine hjul, og da trucksne har en kæmpe indflydelse på dine præstationer, er det enormt vigtigt, at du får valgt de helt rette trucks.

Skateboard trucks består af en række komponenter - baseplates, hangers, hjulaksler, kingpin og bushings (aka. truckgummi) - og de har alle betydning for trucksne. Trucks fås med hangers i forskellige bredder, og målet angives som regel i tommer. Det er vigtigt at huske, at truckstørrelser ikke er standardiserede, og derfor kan de være forskellige fra mærke til mærke.

Hvilke skateboard trucks bør jeg købe?

Du bør vælge trucks, der matcher størrelsen på dit board og samtidig egner sig til din stil. Generelt bør bredden fra hjulaksel til hjulaksel matche bredden på dit deck. Det vil helt klart føles bedst, når du skater. Vores guide til valg af bredde på skateboard trucks giver en god indikation om, hvilke bredde på henholdsvis decks og trucks, der vil fungere godt sammen.

Hvis du er en teknisk streetskater, bør du gå efter et sæt lave trucks, der giver masser af stabilitet og gør det let at poppe boardet. Høje skateboardtrucks vil give større afstand mellem deck og underlag, og det er mere oplagt til fx at skate bowls eller at lave skarpe sving. Mellemhøje trucks er et lækkert kompromis mellem de to, og egner sig både til skateparkerne og til gaderne.

Du bør også overveje vægten på de trucks, du vælger. Lette skateboard trucks er optimale til tricks og hop, mens tunge skateboard trucks regnes for at være bedre, hvis man laver mange grinds. Trucks i aluminium eller titanium er generelt lette, hvor trucks i stål er tungere og mere robuste.

Du kan finde mere information om karakteristika ved skateboard trucks i vores skateboard truck guide.

Skateboard trucks eller longboard trucks

En af de væsentligste forskelle på skateboard og longboard trucks er deres baseplates og kingpins. Standard skateboard trucks bruges ofte til almindelige skateboards, hvor reverse kingpin trucks oftest bruges til longboarding. Reverse kingpin betyder, at kingpin (bolten, der samler baseplate og hanger) er monteret, så den sidder på ydersiden af hangeren, hvor standard er, at kingpin vender ind mod boardets midte. Samtidig er reverse kingpin trucks generelt bredere, højere og mere agile, hvilket giver hurtig og surfy skating med mulighed for dyb carving.

Hvis du er interesseret i reverse kingpin trucks, kan du også tage et kig på vores udvalg af longboard trucks.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser