×
Menu

Longboard Decks

  Filter
Mærker
Deck længde
Deck bredde
Riding Style

Værd at vide

Hvilket longboard deck passer til mig?

Decket er en af de aller vigtigste dele på dit longboard setup. Man kan få decks i et stort udvalg af former og størrelser, og man kan vælge mellem boards, der er designet til carving, cruising, downhill, freeride, freestyle og dancing.

Cruiser longboard decks har almindeligvis mellem 3 og 7 lag ahorntræ, da det er perfekt til cruising og carving. Freeride og downhill longboard decks består oftest af 7 til 9 lag finér.

Der er en lang tradition for at forme longboard decks ud af flere lag af ahorntræ, der presses sammen. Der findes dog også longboard decks i bambus, som ofte er indkapslede i glasfiber så man får en fjederagtig følelse, når man kører. Kulfiber decks er enormt dyre at producere, men samtidig er de i en fantastisk kvalitet som både er spændstig og let.

Top mount vs. drop through longboard decks

Et af de vigtigse aspekter i valget af longboard deck er, om man skal gå efter et top mount-deck eller et drop through-deck.

Med drop through-deck er er boardet tættere på jorden, hvilket giver bedre stabilitet, når du kører, og cut-outs sikrer, at du slipper for wheel bites, når du drejer. Disse deck er ideelle til at komme højt op i fart. Top mounted longboard decks er til gengæld ideelle til carving og cruising.

Uanset hvilken type deck, du ender med at vælge, er det godt at vide, at alle longboard trucks passer til begge typer deck.

Hvornår er det tid til at skifte sit longboard deck?

Mange vil gerne vide, hvor ofte de skal skifte deres deck. Sandheden er, at der ikke findes noget præcist svar på det spørgsmål, men det afhænger af hvor ofte du skater og hvilken stil du dyrker. Nogle decks kan holde til flere års regelmæssig skating, mens andre kun holder i et par måneder. Hvis boardet begynder at revne eller blive flosset i kanterne, er det en god idé at begynde at se efter et nyt deck.

Man kan naturligvis også selv gøre noget for at forlænge deckets levetid. En vigtig ting er at undgå for meget regn og at lade boardet stå i solen, da det vil svække boardet og øge sandsynligheden for at det får revner.

Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om longboards, så tjek vores guide til køb af longboards.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser