×
Menu

BMX Fælge

  Filter
Mærker
Hjuldiameter

Hvad er freestyle BMX fælge?

Følge til BMX er de metalrammer, der findes på ydersiden af hjulet, og holder dækkene på plads. Der er forbindelse mellem fælgene og resten af cyklen via egerne, der er forbundet til navet i hjulets midte. De er lavet af aluminium, stål eller high-end materialer som fx kulfiber.

Hvilken størrelse fælge skal jeg bruge til min BMX?

20 tommer fælge er det, man oftest ser indenfor freestyle BMX. Det er den diameter, der findes på standard cykler og pro BMX cykler, og den egner sig godt til både voksne og ældre børn. Mindre fælge på 18, 16 og 14 tommer er fås også til de mindre riders. Tjek vores BMX freestyle størrelsesguide for at se, hvilken størrelse hjul og fælge, vi anbefaler baseret på alder og højde.

Bredden på BMX fælge kan variere, men for det meste ligger bredden et sted mellem 30 - 36 mm. Den mest almindelige størrelse er 32 mm, men nogle riders foretrækker smallere fælge for at reducere vægten på deres setup, mens andre foretrækker, at de er bredere for at forbedre stabiliteten.

Antallet af eger, der kan monteres på de forskellige modeller af BMX fælge kan variere, men et hjul med 36 eger er det mest almindelige og egner sig godt til freestyle. Jo flere eger, des stærkere hjul, så aggressive eller tunge riders kan overveje fælge med huller til flere eger, og her er 48 eger det mest almindelige.

Enkeltbundede og dobbeltbundede BMX fælge

Valget mellem enkeltbundede eller dobbeltbundede fælge er helt afgørende i forbindelse med købet af nye fælge. Dobbeltbundede fælge betragtes som en mere robust mulighed, og derfor er det et oplagt valg til freestyle. Med dobbeltbundede fælge får du et rigtig godt forhold mellem styrke og vægt. Enkeltbundede fælge er ofte den billigste løsning, men oftest er de bedst at bruge til BMX racing.

Da BMX fælge ikke altid kommer med nav, eger og hardware, kan du tjekke vores udvalg ud her: BMX nav & Dele til BMX hjul

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser