×
MENU

Heelys rullesko

  Filter
Farver
Sko størrelse
Hjul

Værd at vide

Rullesko fra Heelys - sko med et twist

Heelys er rullesko, der giver dig mulighed for at skate, uanset hvor du er. Heelys ligner helt almindelige skatersko, så derfor vækker det stor opsigt, når du pludselig ruller afsted på dem.

Rullesko – sådan kommer du godt i gang med dine nye sko med hjul

Fordelen ved Heelys sko er, at de giver dig mulighed for frit at vælge, om du vil gå eller rulle, helt uden besvær. Hvis du ikke ønsker at rulle, kan du klikke hjulene ud, så dine rullesko bliver til et par helt almindelige sko. På samme måde kan du hurtigt klikke hjulene på, når du vil lave dine sko om til rullesko igen.

Når hjulene er i, og du ønsker at rulle i stedet for at gå, skal du blot flytte vægten over på hælene, hvor hjulene er placeret. Teknikken er ret simpel og læres hurtigt. Når du ønsker at bremse, kan du enten lave en blød eller en hård opbremsning. Hvis du vil lave en blød opbremsning, skal du tippe dine tæer endnu længere op for at få det bagerste af skoen til at trække hen ad jorden, indtil du stopper. Hvis du vil lave en hård opbremsning, skal du føre din vægt frem på tæerne og derefter småløbe, indtil du har genvundet kontrollen og er klar til at stoppe. "Heeling" minder måske om inline skating, men teknikken er alligevel lidt anderledes. Fordi hjulene kun sidder i den bagerste del af rulleskoen, kan du altid lægge vægten på forfoden, hvis du er ved at miste balancen eller på anden måde har brug for at genvinde kontrollen.

Heelys – de originale sko med hjul under

Heelys er de originale sko med hjul under. Rulleskoene fås med FATS-hjul og gode kuglelejer, så du får den bedste skateoplevelse. FATS-hjul er det traditionelle Heelys hjul, som er et bredt hjul, der giver bedre vejgreb.

Heelys blev opfundet i USA i 2000 og har siden spredt sig, ikke bare i USA, men i det meste af verden, heriblandt Danmark. Rullesko til børn og unge, både piger og drenge, er blevet meget populære, men der findes også rullesko til voksne, så også voksne kan være med. På den måde kan børn og forældre få sjov og aktiv kvalitetstid sammen.

Man kan få rullesko med 1 hjul og rullesko med 2 hjul i hælen. De oprindelige modeller havde kun 1 hjul, men mange vælger i dag modeller med 2 hjul, fordi de er lidt nemmere at rulle på.

Kan jeg bruge mine Heelys rullesko til skate tricks?

Heelys sko kan bruges både indendørs og udendørs, og det er nemt at skate hen ad gangen i skolen, eller når man shopper. Men Heelys rullesko kan også tages med i skateparken, hvis du vil lave tricks.

Du kan udføre traditionelle tricks som at skate baglæns, skate på én fod eller lave spins. Vær kreativ med dine Heelys.

Heelys til dans – pift dine dansetrin op med et par Heelys tricks

Mulighederne med Heelys sko med hjul er mange, det er kun fantasien, der sætter grænser. Er du danser, eller kan du bare godt lide at danse, er du næsten nødt til at prøve dine dansetrin af med et par sko med hjul under.

I flere talentkonkurrencer har man kunnet se folk, der brugte Heelys i deres optrædener. Også store kunstnere har danset med Heelys i musikvideoer. Det gælder f.eks. Usher, som var det første, store kunsternavn, som virkelig fik sat spotlight på rulleskoene i hans musikvideo “U don’t have to call” fra 2002, hvor han er i et rum fyldt med dansende mennesker og pludselig glider frem mod kameraet, i det der allerførst bare ligner et sejt trick. Efterfølgende ser man hjulet i hælen, hvor det går op for én, at det altså ikke er et umuligt trick forbeholdt Usher, men at alle vil kunne udføre samme trin.

Flere dansere har da også efterfølgende inkorporeret Heelys sko med hjul i deres dansekoreografier for netop at skabe en mereffekt. Og da Heelys netop er en blanding af en sko og rulleskøjter, kan du nemt veksle mellem almindelige og rullende trin. Sådan er det dermed muligt også at bruge Heelys sko til at lave trendy koreografier med et twist.