×
Menu

BMX krankbokse

  Filter
Farver
Mærker
Krankboks aksel diameter
Krankboks

Værd at vide

BMX krankboks - kernen i dit setup

Krankboksen er monteret i stellet, der hvor pedalarmene mødes. De vigtigste komponenter er de 2 kuglelejer og spacere, og formålet med dem er at gøre det muligt at træde i pedalerne, så man kan få fart på. Delene i en krankboks er ekstra stærke og robuste, da de skal være i stand til at klare de store belastninger, som er et væsentligt element i BMX-sporten.

De forskellige typer af krankbokse til BMX

De fire hovedtyper er American krankboks (51 mm), mid krankboks (41 mm), Spanish krankboks (37 mm) og euro krankboks (35 mm). De har alle forskellige størrelser kuglelejer, så du skal sørge for at vælge den type, der passer til dit stel.

American krankbokse er den ældste type, og de har den største diameter. De fås med forseglede lejer eller åbne lejer, der sidder i kopper. Mid krankbokse finder man på de fleste nyere BMX-cykler, da de er lette at installere og sidder godt i stellet. Spanish krankbokse er små og lette, hvilket giver dem et stilrent udseende. De presses ind i rammen, og kræver altså ikke et gevind. Euro krankbokse bruges almindeligvis på race BMX-cykler. De skrues ind i stellet, og kuglelejerne sidder i kopper.

Hvilken størrelse har BMX krankbokse?

Udover at sikre, at din kranboks passer til dit stel, er det også vigtigt at sikre, at du køber en krankboks, der passer sammen med dit kranksæt. I den forbindelse er det den ydre diameter på krankens aksel/spindle, der skal passe med den indre diameter på dine kranklejer. Her hedder målene enten 19 mm, 22 mm eller 24 mm. Det mest almindelige mål er 19 mm, og næsten alle mærker har en model i dette mål. Aksler/spindles på 22 eller 24 mm er tykkere og stærkere, og ofte er de designet, så de ikke føjer ekstra vægt til dit setup.

Hvis du er usikker på, hvilken krankboks, du skal have fat i, er det altså typen af krankboks (american, mid, spanish, euro), der skal matches med diameteren på din krankaksel/spindle. Hvis du for eksempel har et stel, der passer til en euro krankboks og dit kranksæt har en 22 mm spindle, så skal den krankboks, du køber være en euro 22 mm krankboks.

Hvis du også leder efter et kranksæt, kan du gå på opdagelse i vores udvalg af BMX kranksæt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser