×
Menu

BMX krankbokse

  Filter
Farver
Mærker
Krankboks aksel diameter
Krankboks

BMX krankboks - kernen i dit setup

Krankboksen er monteret i stellet, der hvor pedalarmene mødes. De vigtigste komponenter er de 2 kuglelejer og spacere, og formålet med dem er at gøre det muligt at træde i pedalerne, så man kan få fart på. Delene i en krankboks er ekstra stærke og robuste, da de skal være i stand til at klare de store belastninger, som er et væsentligt element i BMX-sporten.

De forskellige typer af krankbokse til BMX

De fire hovedtyper er American krankboks, mid krankboks, Spanish krankboks og euro krankboks. De har alle forskellige størrelser kuglelejer, så du skal sørge for at vælge den type, der passer til dit stel.

American krankbokse er den ældste type, og de har den største diameter. De fås med forseglede lejer eller åbne lejer, der sidder i kopper. Mid krankbokse finder man på de fleste nyere BMX-cykler, da de er lette at installere og sidder godt i stellet. Spanish krankbokse er små og lette, hvilket giver dem et stilrent udseende. De presses ind i rammen, og kræver altså ikke et gevind. Euro krankbokse bruges almindeligvis på race BMX-cykler. De skrues ind i stellet, og kuglelejerne sidder i kopper.

Hvilken størrelse har BMX krankbokse?

BMX krankbokse har en diameter på 19 mm, 22 mm eller 24 mm i lejehullet, og dette mål skal matche diameteren på den spindel, der er på dit kranksæt. 19 mm krankbokse er mest almindelige, og næsten alle mærker har modeller i denne størrelse. 22 mm og 24 mm krankbokse er tykkere og stærkere end 19 mm krankbokse, men i de fleste tilfælde vejer de ikke mere af den grund.

Hvis du også leder efter et kranksæt til din nye krankboks, kan du gå på opdagelse i vores udvalg af BMX kranksæt.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser