×
Menu

Kuglelejer til side-by-side rulleskøjter

  Filter
Mærker
Leje type
Kugleleje præcision

Værd at vide

Hvad er kuglelejer til side-by-side rulleskøjter?

Kuglelejerne er de runde dele, som sidder inde i hjulene på dine side-by-side rulleskøjter. Kuglelejer til side-by-side rulleskøjter er den komponent, som får hjulene til at rotere. Der sidder to kuglelejer i hvert hjul på dine side-by-side rulleskøjter, og de lader hjulene rotere smidigt omkring hjulakslet. Da du har 8 hjul i alt, skal du bruge 16 kuglelejer, hvis du skal have fat i et sæt nye kuglelejer til dine quad skates.

Hvilke kuglelejer egner sig bedst til side-by-side rulleskøjter?

Hvilke kuglelejer til side-by-side rulleskøjter, der er bedst, afhænger mest af dine behov og skatestil. En god indikation for kvaliteten af dine side-by-side kuglelejrer er ABEC-skalaen. Fra ABEC-1 (lavest) til ABEC-9 (højest) angiver man lejernes præcision. Jo højere tallet er, des hurtigere og mere smidigt vil dine hjul rotere.

De fleste rulleskøjter bruger 608-kuglelejer, der måler 22 mm i diameter, 7 mm i bredden og 8 mm i den indre diameter. Begyndere og hobby-skatere kan sagtens opnå smidige og behagelige køreegenskaber med ABEC-5 eller ABEC-7 kuglelejer. Professionelle atleter vil ofte vælge kuglelejer, der ligger højest på ABEC-skalaen, da de skal opnå de højeste hastigheder og præstere på højt niveau.

Hvornår er det tid til at skifte kuglelejer på sine side-by-side rulleskøjter?

Normalt holder side-by-side kuglelejer i mellem 12 og 18 måneder. Deres levetid kan forbedres væsentligt, hvis du vedligeholder dem løbende. Gør dem rene efter hver session, og undgå at skate på alt for beskidte veje. Hvis kuglelejerne begynder at larme eller vise tegn på rust, er det tid til at skifte dem ud.

Vil du parre dine kuglelejer med et nyt sæt hjul? Så kan du gå på opdagelse i vores udvalg af hjul til side-by-side rulleskøjter.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser