×
Menu

Kitesurfing udstyr

Værd at vide

Svæv på vandet med kitesurfing

Kitesurfing, eller kiteboarding som det også kaldes, er en sport med høj intensitet, som ikke kun foregår ved høj hastighed, men også involverer høje spring og vilde tricks.

En kiteboarder udnytter vindens kraft ved at bruge en stor powerkite til at surfe hen over vandet på et kiteboard. Selve boardet kan sammenlignes med et wakeboard eller et lille surfbræt. Kitesurfing kan udføres med eller uden fodremme eller bindinger på kiteboardet.

Kitesurfing udstyr - Det du skal bruge for at komme i gang

Hvad er det vigtigste kitesurf udstyr? Til at begynde med skal du bruge en tractionkite, også kaldet en powerkite. Denne kite kommer i forskellige designs og størrelser.

Du skal slevfølgelig også bruge et kite surfboard, en bar og liner til at styre din kite med. Desuden har du brug for en trapez, et sikkerhedssystem og andet tilbehør såsom våddragt, neoprensko, impactvest og hjelm.

Den bedste måde at lære kiteboarding

Kiteboarding er en sport, der er præget af høj hastighed. Det er derfor vigtigt at vide noget om, hvordan man styrer sin power kite, før man bevæger sig ud på vandet. Vi anbefaler, at du enten tager et kursus i kitesurfing, får undervisning af en instruktør, eller at du lærer af en erfaren kitesurfer.

Hvis du på forhånd har lært at håndtere din power kite og dit board, er der større chance for, at du får en god oplevelse første gang du prøver at kitesurfe. Det er ikke kun afgørende for din egen sikkerhed, men også for andre surfere og strandgæsters sikkerhed.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser