Glædelig Valentinsdag
Særlige tilbud og rabatter  -  Vis tilbud
×
Menu

Kitesurfing Udstyr

Værd at vide

Hvad er kitesurfing?

Kitesurfing, eller kiteboarding, er en ekstremsport, hvor surferen cruiser på vandet ved hjælp af vindens kraft. Kitesurferens bevægelser minder om en windsurfers bevægelser. Kitesurferen bevæger sig ved at lade vinden passere til højre eller venstre for kiten. Man kan surfe imod vinden og med vinden ved at lave forskellige manøvrer med board og kite. Indenfor sejlsport regnes kitesurfing for at være den billigste.

Hvordan fungerer kitesurfing?

Til kitesurfing har du brug for et sted, hvor der er blæst hver dag, så du kan lære vinden at kende. Afhængigt af stilarter foretrækker kitesurfere forskellige vindstyrker - let vind til at cruise, moderat vind til freestyle og stærk vind til ekstreme kitesurfere. Ekstremt avancerede surfere foretrækker vand med bølger, så de kan lave høje spring. Fladt vand passer bedst til begyndere og freestyle-surfere.

Hvilket udstyr har jeg brug for til kitesurfing?

For at dyrke denne sport får du brug for forskelligt udstyr. Kitesurfing udstyr består først og fremmest af en kite. Kites fås i forskellige størrelser og valget afhænger af vindstyrke, surferens vægt, boardets størrelse og surferens færdigheder.

Kiten er forbundet til kiteboarderen med et håndtag - det som vi kalder for en bar - som sidder fast på surferens trapez, og gør at man kan holde fast i kiten. Kitesurfere skal bruge et board under deres fødder. Kiteboards fås i forskellige former, afhængigt af surferens stil. Sidst men ikke mindst; kitesurfere bruger beskyttelsesveste til at beskytte sig med og våddragter, når de sejler på vandet i køligere temperaturer.

Er kitesurfing farligt? Nej, ikke hvis du ikke ønsker, at det skal være farligt. Da kitesurfing er en sport med høj intensitet, skal man helst starte med at lære fra en professionel instruktør. Hvis du følger retningslinjerne for sikkerhed, når du dyrker denne sport, er den lige så sikker som enhver anden sport.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser