×
Menu

Twintip ski / Freestyle ski

Værd at vide

Konstruktionen af en twintip ski

Disse freestyle ski bliver kaldt twintip ski, fordi både fronten og enden bøjer opad. Disse kurver forhindrer modstand og gør det nemmere at lave tricks i parken og på pisterne. Desuden gør de det muligt at lave baglæns landinger og køre baglæns. Twintip designet er mere eller mindre blevet standard design på de fleste backcountry/freeride ski, fordi det er et design, der er meget velegnet til den lidt dybere sne i off-pisten.

Twintip ski har ofte et blødt flex – både på den lange og den brede led – hvilket gør dem eftergivende og fleksible. Generelt har denne type ski også en lidt bred front, ende og midte, og konstruktionen består af bløde materialer for bedre stødabsorbering. Twintip ski har typisk en rocker front kombineret med en camper eller flad midte.

Twintip ski er freestyle ski

Twintip ski kaldes også nogle gange for freestyle ski, fordi de kan bruges til Freestyle, ligesom snowboards. Forskellige Freestyle discipliner har været en del af skisportsscenen i mange år, men i 1990’erne begyndte nogle skiløbere at bruge de parker, der ellers var lavet til snowboards. Denne nye Freestyle disciplin krævede en ny type ski, og det blev til twintip ski.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser