×
Menu

Skins - Touring ski

  Filter
Farver
Mærker
Længde

Kom op på bjerget med touring skins

Når skiløbere bevæger sig omkring udenfor skisportsstederne, hvor der ikke er lifte til at hjælpe dem op ad bjerget, må de klatre op på egen hånd. Touring skind - eller touring feller - er et stykke udstyr, der gør det muligt at komme op ad bakke med ski på - uden at man glider baglæns. Touring skins laves med mohair- eller nylonfibre, der er sidder retningsbestemt på skindene, så de kan glide i den ene retning, og skabe fæste i den anden retning. Når du skubber din fod bagud, griber skindet fast i sneen, og når du har skabt fremdrift ved at skubbe foden bagud, er skindet i stand til at glide hen over sneen.

Touring skins sættes fast på bunden af skiene via clips i hver ende og/eller via et klæbemiddel, der klæber til skiens underside.

Hvilken størrelse skind skal jeg bruge?

Når du skal vælge størrelsen på dine klatreskind, skal du kende længden og bredden af de ski, du skal bruge skindene på. Skindene skal være en anelse kortere og smallere end skiens mål for at give det bedste fæste i sneen. på nogle skins kan man justere clipsne, så skindet kan bruges på ski i forskellige længder. Skindene passer til dine ski, hvis længden på dine ski ligger inden for det angivne interval. Oplysninger om størrelserne findes som regel i specifikationerne for det enkelte produkt.

Skindene skal have en bredde, der er ca. 5 mm smallere end den bredeste del af skiene. Hvis skindene er for brede, vil de let blive ødelagte, fordi de er for tæt på skienes metalkant. Skindenes bredde kan findes i produkternes specifikationer, produktets navn, eller ved at matche dem med den model, de er designet til.

Kan jeg forkorte mine touring skind?

Det er helt normalt, at skiløbere skærer deres skind ned til en passende størrelse. På denne måde slipper man for at bekymre sig om at finde et par skins, der passer perfekt til sine ski. Med mange modeller får man endda et værktæj til at trimme sine skind, så de får præcis den størrelse man ønsker.

Hvis du leder efter flere produkter til dine eventyr i bjergene, så tjek vores udvalg af tilbehør til ski touring.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser